Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 21. 13:06

Szerverhiba miatt állt le tegnap a határellenőrzési rendszer

A Magyar Rendőrség tájékoztatása szerint a kiszolgálós infrastruktúra hibája miatt nőtt meg a várakozási idő az ország valamennyi határátkelőhelyén a tegnapi napon.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A rövid közlemény alapján a határellenőrzés technikai részét biztosító Határellenőrzési Regisztrációs Rendszert (HERR) kiszolgáló, magas biztonsági követelményeknek megfelelő infrastruktúrában keletkezett a hiba. Az üzemeltetők több alternatív megoldást kidolgozva a meghibásodott szervert egy másik infrastruktúrán újraépítették, amelynek megoldotta a problémát. A közlemény állítja, ilyen átfogó informatikai hibára a közelmúltban nem volt példa. A probléma tényleges okának feltárása, a lehetséges megoldás kidolgozása pedig a vártnál több időt vett igénybe, noha azon számos szakember egyszerre dolgozott. A HERR hazai és nemzetközi adatbázisból olvassa össze, illetve kontrollálja az utazókkal kapcsolatos információkat, például a körözési rendszerekben végez ellenőrzést. Ezen rendszerek álltak le váratlanul, ami teljes szolgáltatáskiesést eredményezett.

 

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 00:32

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!