Szerző: Asztalos Olivér

2021. július 21. 13:06

Szerverhiba miatt állt le tegnap a határellenőrzési rendszer

A Magyar Rendőrség tájékoztatása szerint a kiszolgálós infrastruktúra hibája miatt nőtt meg a várakozási idő az ország valamennyi határátkelőhelyén a tegnapi napon.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A rövid közlemény alapján a határellenőrzés technikai részét biztosító Határellenőrzési Regisztrációs Rendszert (HERR) kiszolgáló, magas biztonsági követelményeknek megfelelő infrastruktúrában keletkezett a hiba. Az üzemeltetők több alternatív megoldást kidolgozva a meghibásodott szervert egy másik infrastruktúrán újraépítették, amely végül megoldotta a problémát. A közlemény állítja, ilyen átfogó informatikai hibára a közelmúltban nem volt példa. A probléma tényleges okának feltárása, valamint a lehetséges megoldás kidolgozása a vártnál több időt vett igénybe, noha azon számos szakember egyszerre dolgozott. A HERR hazai és nemzetközi adatbázisból olvassa össze, illetve kontrollálja az utazókkal kapcsolatos információkat, így többek között a körözési rendszerekben végez ellenőrzést. Ezen rendszerek álltak le váratlanul, ami több órás, teljes szolgáltatáskiesést eredményezett.

 

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 10:30

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.