Szerző: Folyó Gergely

2021. július 16. 13:48

Sokat keres majd a Nintendo az új Switch-modellen

Becslések szerint mindössze tíz dollárral nő majd az új Switch-modell gyártási költsége.

Múlt héten jelentette be a Nintendo a Switch új, OLED-kijelzővel szerelt modelljét, amely végül a vártnál kevesebb újdonságot hozott. A kiotói gyártó ennek ellenére nem finomkodott az árazópisztollyal, az október 8-án boltokba kerülő konzol ugyanis 350 dollárba kerül majd, vagyis 50 dollárral lesz drágább, mint a 2017 óta kapható standard kiszerelés.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

A Bloomberg újságírója, Takashi Mochizuki járt utána, hogy az új modell gyártási költsége már nem fog ilyen látványosan nőni: a lap becslései szerint az új kijelző egységenként 3-5 dollárba, míg a 32 GB extra tárhely 3,5 dollárba kerül a Nintendónak, az Ethernet-csatlakozóval bővített dokkoló pedig "néhány dollárral" toldja meg a végösszeget, vagyis az új gép durván 10 dollár pluszköltséget jelent majd a gyártó számára.

Mindez azért is érdekes, mert a Nintendo - szembemenve a konzolpiaci alapvetésekkel - már a kezdetektől fogva jókora árrés mellett értékesíti a most már több mint négyéves Switchet (az első becslések szerint az alapmodell gyártási költsége 260 dollár), amely töretlen népszerűségnek örvend, így az árát sem kellett még csökkenteni. 

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 10:20

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.