Szerző: Folyó Gergely

2021. július 16. 13:48

Sokat keres majd a Nintendo az új Switch-modellen

Becslések szerint mindössze tíz dollárral nő majd az új Switch-modell gyártási költsége.

Múlt héten jelentette be a Nintendo a Switch új, OLED-kijelzővel szerelt modelljét, amely végül a vártnál kevesebb újdonságot hozott. A kiotói gyártó ennek ellenére nem finomkodott az árazópisztollyal, az október 8-án boltokba kerülő konzol ugyanis 350 dollárba kerül majd, vagyis 50 dollárral lesz drágább, mint a 2017 óta kapható standard kiszerelés.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Bloomberg újságírója, Takashi Mochizuki járt utána, hogy az új modell gyártási költsége már nem fog ilyen látványosan nőni: a lap becslései szerint az új kijelző egységenként 3-5 dollárba, míg a 32 GB extra tárhely 3,5 dollárba kerül a Nintendónak, az Ethernet-csatlakozóval bővített dokkoló pedig "néhány dollárral" toldja meg a végösszeget, vagyis az új gép durván 10 dollár pluszköltséget jelent majd a gyártó számára.

Mindez azért is érdekes, mert a Nintendo - szembemenve a konzolpiaci alapvetésekkel - már a kezdetektől fogva jókora árrés mellett értékesíti a most már több mint négyéves Switchet (az első becslések szerint az alapmodell gyártási költsége 260 dollár), amely töretlen népszerűségnek örvend, így az árát sem kellett még csökkenteni. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról