Szerző: Koi Tamás

2021. június 22. 11:29

Végre teljes mobil-lefedettséget kap a londoni metró

London tradicionális metróvonalai végre-valahára belépnek a XXI. századba, legalábbis a metropolisz polgármestere most ígéretet tett rá, hogy a teljes hálózaton kiépül a mobilszolgáltatás 2024-ig.

A XIX. században született londoni metróhálózat talán az egyik legtradicionálisabb kéregalatti vasúthálózata Európának, egyben az utasok által használható telekommunikációs hálózatok tekintetében a legelmaradottabb is. Az Underground legtöbb állomásán, illetve az alagutakban a mai napig nincs mobil térerő, azaz nem elég, hogy a mobilnet nem érhető el utazás közben, de még olyan alapszolgáltatások, mint a beszédhívás is szünetelnek addig, amíg az utas a keskeny metrószerelvényekben utazik.

oxford_circus

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Korábban éppen az alagutak szűk keresztmetszetére hivatkozva állították a mérnökök, hogy a londoni metróban nem lehet mobilhálózatot kiépíteni, mivel egyszerűen nincs hely az eszközöknek. Mostanra viszont vagy az eszközök lettek kisebbek, vagy csak jobban akarta a városvezetés, mindenesetre Sadiq Khan, a város polgármestere ma bejelentette, hogy 2024-ig mindenhol lesz térerő a londoni metróban, 2022-re pedig több fázisban, a legnagyobb forgalmú állomásokon használható lesz a hálózat.

Mindehhez a tervek szerint mintegy 2000 kilométernyi új kábelszakaszt építenek ki a kivitelezők, mely akkora gerinchálózati kapacitást kínál majd, hogy nem csak a metróvonalakat, hanem a felettük lévő felszíni (bázis)állomásokat is kiszolgálja majd, illetve lakóépületek, lakóházak vezetékesnet-ellátottságán is segíthet.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 16:09

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!