Szerző: Koi Tamás

2021. június 16. 14:08

Csúcsra járatott a tegnapi magyar-portugál meccs egyes szolgáltatókat

A tegnapi magyar-portugál focimeccs idején ismét jelentősen megugrott a streaming internetforgalom, mely jól látszik a nagy adatcserélő központok, így elsősorban a BIX statisztikáin is. A szolgáltatók linkjei többnyire jól bírták, de akadt egy-két kivétel.

Tegnap lezajlott a 2021-es futball európa-bajnokság első, magyar érintettségű mérkőzése, a címvédők háromgólos győzelmével végződő Magyarország-Portugália találkozó, melyet az eddigi találkozókhoz képest lényegesen többen kísértek figyelemmel online is.

A BIX-en közzétett statisztikák szerint ugyan a teljes forgalom nem növekedett számottevő mértékben a tegnapi meccs idején, a különböző szolgáltatók linkjein eltérő mértékben rendre nagyobb kijövő- és bemenő forgalmat regisztráltak.

ah_vh_eb21

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Kiugró volt a forgalom egyebek mellett az MTVA online streaming platformját, a Médiaklikket üzemeltető Antenna Hungáriánál, mely a BIX-en keresztül jellemzően azokat a kis szolgáltatókat látja el, melyekhez nincs direkt peering bekötése (a nagyobb szolgáltatókhoz az Antenna Hungária direktben juttatja el a jelfolyamot). 

rackforest_vh_eb21

Említésre méltó továbbá a Rackforest forgalmi statisztikája, mely a Telenor MyTV platformját üzemelteti - a cég Victor Hugo utcai linkje tegnap nagyjából 18 órától szinte a meccs teljes időtartama alatt 75%-on, feltételezhetően limitértéken üzemelt.

cetin_dataneum_eb21

A nagy szolgáltatók közül a Telenor hálózatát üzemeltető CETIN kapcsolata ugyanakkor teljesen bedugult a meccs idejére. A forgalmat elsősorban azok az ügyfelek generálták, akik a Telenor hálózatán nem a Telenor MyTV platformját használták az online tévézéshez.

Olvasói visszajelzések szerint a tegnapi meccsidőszak alatti forgalmi dugó a Telenor hálózatában kisebb-nagyobb mértékben éreztette a hatását, így egyes állomások kapacitása is visszaesett, mivel már a gerinchálózati csatlakozás is bedugult.

A szolgáltató a cikk megjelenését követően lapunknak arról számolt be, hogy a meccs ideje alatt jem érkezett ügyfélpanasz a Telenorhoz hálózati probléma kapcsán, a szolgáltatás mindvégig folyamatos volt, legfeljebb néhány ügyfél tapasztalhatott lassulást.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 26. 00:27

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!