Szerző: Koi Tamás

2021. június 7. 10:46

Appból, távolról is elérhetők a Telekom routerei

Új szolgáltatással bővítette a Telekom applikációval elérhető funkciók sorát a Magyar Telekom. Mostantól a szolgáltató bizonyos vezetékes routerei (HGW-k) is paraméterezhetők az alkalmazás segítségével, akár távolról.

A Magyar Telekom hasonló nevű applikációja eddig nem kényeztette el különösebben azokat, akik vezetékes szolgáltatásukat is hozzácsatolták az alkalmazással kezelt Telekom fiókhoz - a vezetékes szolgáltatások esetében a számlák befizetésén kívül az app nagyjából zéró hozzáadott értéket képviselt. Ennek azonban most vége, a cég új funkcióként bevezette a felhasználókhoz kihelyezett otthoni routerek távoli elérésének lehetőségét.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az alkalmazás új funkciója kompatibilis Telekom Home Gateway-ek (jelenleg a Technicolor FGA2233, Sagemcom 5655 típusú ONT-ok) esetén automatikusan jelenik meg, ám csak bekapcsolást követően aktív, a szolgáltató ugyanis ezzel hozzáfér a routerek bizonyos, szenzitív adataihoz, amihez a felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A Telekom appban egyelőre a HGW-k Wi-Fi rádiójának SSID-je és jelszava jeleníthető meg, mellyel egyszerűbbé tehető az otthoni Wi-Fi megosztása, illetve módosítható is e két érték. Az applikáció emellett listázza az eszközre csatlakoztatott klienseket, illetve megjeleníti a router bizonyos paramétereit (IP-cím, típus, online elérhetőség, firmware-verzió).

A cég azt ígéri, hogy a jövőben újabb lehetőségekkel egészíti majd ki a HomeGateway funkciót.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:35

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.