:

Szerző: Koi Tamás

2021. június 7. 10:46

Appból, távolról is elérhetők a Telekom routerei

Új szolgáltatással bővítette a Telekom applikációval elérhető funkciók sorát a Magyar Telekom. Mostantól a szolgáltató bizonyos vezetékes routerei (HGW-k) is paraméterezhetők az alkalmazás segítségével, akár távolról.

A Magyar Telekom hasonló nevű applikációja eddig nem kényeztette el különösebben azokat, akik vezetékes szolgáltatásukat is hozzácsatolták az alkalmazással kezelt Telekom fiókhoz - a vezetékes szolgáltatások esetében a számlák befizetésén kívül az app nagyjából zéró hozzáadott értéket képviselt. Ennek azonban most vége, a cég új funkcióként bevezette a felhasználókhoz kihelyezett otthoni routerek távoli elérésének lehetőségét.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az alkalmazás új funkciója kompatibilis Telekom Home Gateway-ek (jelenleg a Technicolor FGA2233, Sagemcom 5655 típusú ONT-ok) esetén automatikusan jelenik meg, ám csak bekapcsolást követően aktív, a szolgáltató ugyanis ezzel hozzáfér a routerek bizonyos, szenzitív adataihoz, amihez a felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A Telekom appban egyelőre a HGW-k Wi-Fi rádiójának SSID-je és jelszava jeleníthető meg, mellyel egyszerűbbé tehető az otthoni Wi-Fi megosztása, illetve módosítható is e két érték. Az applikáció emellett listázza az eszközre csatlakoztatott klienseket, illetve megjeleníti a router bizonyos paramétereit (IP-cím, típus, online elérhetőség, firmware-verzió).

A cég azt ígéri, hogy a jövőben újabb lehetőségekkel egészíti majd ki a HomeGateway funkciót.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.