Szerző: Koi Tamás

2021. június 7. 10:46

Appból, távolról is elérhetők a Telekom routerei

Új szolgáltatással bővítette a Telekom applikációval elérhető funkciók sorát a Magyar Telekom. Mostantól a szolgáltató bizonyos vezetékes routerei (HGW-k) is paraméterezhetők az alkalmazás segítségével, akár távolról.

A Magyar Telekom hasonló nevű applikációja eddig nem kényeztette el különösebben azokat, akik vezetékes szolgáltatásukat is hozzácsatolták az alkalmazással kezelt Telekom fiókhoz - a vezetékes szolgáltatások esetében a számlák befizetésén kívül az app nagyjából zéró hozzáadott értéket képviselt. Ennek azonban most vége, a cég új funkcióként bevezette a felhasználókhoz kihelyezett otthoni routerek távoli elérésének lehetőségét.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Az alkalmazás új funkciója kompatibilis Telekom Home Gateway-ek (jelenleg a Technicolor FGA2233, Sagemcom 5655 típusú ONT-ok) esetén automatikusan jelenik meg, ám csak bekapcsolást követően aktív, a szolgáltató ugyanis ezzel hozzáfér a routerek bizonyos, szenzitív adataihoz, amihez a felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A Telekom appban egyelőre a HGW-k Wi-Fi rádiójának SSID-je és jelszava jeleníthető meg, mellyel egyszerűbbé tehető az otthoni Wi-Fi megosztása, illetve módosítható is e két érték. Az applikáció emellett listázza az eszközre csatlakoztatott klienseket, illetve megjeleníti a router bizonyos paramétereit (IP-cím, típus, online elérhetőség, firmware-verzió).

A cég azt ígéri, hogy a jövőben újabb lehetőségekkel egészíti majd ki a HomeGateway funkciót.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 29. 01:54

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!