Szerző: Koi Tamás

2021. június 7. 10:46

Appból, távolról is elérhetők a Telekom routerei

Új szolgáltatással bővítette a Telekom applikációval elérhető funkciók sorát a Magyar Telekom. Mostantól a szolgáltató bizonyos vezetékes routerei (HGW-k) is paraméterezhetők az alkalmazás segítségével, akár távolról.

A Magyar Telekom hasonló nevű applikációja eddig nem kényeztette el különösebben azokat, akik vezetékes szolgáltatásukat is hozzácsatolták az alkalmazással kezelt Telekom fiókhoz - a vezetékes szolgáltatások esetében a számlák befizetésén kívül az app nagyjából zéró hozzáadott értéket képviselt. Ennek azonban most vége, a cég új funkcióként bevezette a felhasználókhoz kihelyezett otthoni routerek távoli elérésének lehetőségét.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az alkalmazás új funkciója kompatibilis Telekom Home Gateway-ek (jelenleg a Technicolor FGA2233, Sagemcom 5655 típusú ONT-ok) esetén automatikusan jelenik meg, ám csak bekapcsolást követően aktív, a szolgáltató ugyanis ezzel hozzáfér a routerek bizonyos, szenzitív adataihoz, amihez a felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A Telekom appban egyelőre a HGW-k Wi-Fi rádiójának SSID-je és jelszava jeleníthető meg, mellyel egyszerűbbé tehető az otthoni Wi-Fi megosztása, illetve módosítható is e két érték. Az applikáció emellett listázza az eszközre csatlakoztatott klienseket, illetve megjeleníti a router bizonyos paramétereit (IP-cím, típus, online elérhetőség, firmware-verzió).

A cég azt ígéri, hogy a jövőben újabb lehetőségekkel egészíti majd ki a HomeGateway funkciót.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.