Szerző: Koi Tamás

2021. május 25. 12:35

Egy hét, és vége a korlátlan fényképfeltöltésnek a Google-nél

Június 1-jétől életbe lép a Google tavaly novemberben bejelentett, a cég fényképek tárolására biztosított szolgáltatására vonatkozó felhasználási feltételek változása - vége a korlátlan fotófeltöltésnek, ezzel párhuzamosan néhány ponton kiegészül, módosul a szolgáltatás.

Az eredeti szándéknak megfelelően a Google jövő keddtől véget vet a korlátlanság időszakának, már ami a "butított" minőségű fotók feltöltési mennyiségét, pontosabban az azok által foglalt online tárterületet illeti. A cég még novemberben közölte, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben a június 1-től feltöltött fotók nem csak akkor foglalják a mindenki számára rendelkezésre álló 15 GB-os tárhelyet, ha eredeti minőségben töltik fel őket, hanem minden esetben.

googlephotos

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég az eddig a dátumig feltöltött "Magas minőségű", valójában tömörített fotók feltöltét nem számítja bele a kvótába, illetve júniustól már "Tárhelytakarékos" elnevezéssel illeti ezt a minőségi beállítást, mely szemben az eredeti minőségben felöltött fotókkal, a készülék képességeitől függően jelentősen kevesebb tárterületet emészt fel. 

A Google mostantól új módszerekkel is igyekszik segíteni abban, hogy a június 1-től lényegesen értékesebbé váló tárterületet ne foglalják felesleges tartalmak, így a Photos alkalmazás egy új eszköze segít megtalálni és törölni az elmosódott, rossz minőségű fotókat és videókat, valamint a képernyőfotókat, melyekre vélhetően nincsen szüksége senkinek hosszabb távon.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.