Szerző: Koi Tamás

2021. május 25. 12:35

Egy hét, és vége a korlátlan fényképfeltöltésnek a Google-nél

Június 1-jétől életbe lép a Google tavaly novemberben bejelentett, a cég fényképek tárolására biztosított szolgáltatására vonatkozó felhasználási feltételek változása - vége a korlátlan fotófeltöltésnek, ezzel párhuzamosan néhány ponton kiegészül, módosul a szolgáltatás.

Az eredeti szándéknak megfelelően a Google jövő keddtől véget vet a korlátlanság időszakának, már ami a "butított" minőségű fotók feltöltési mennyiségét, pontosabban az azok által foglalt online tárterületet illeti. A cég még novemberben közölte, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben a június 1-től feltöltött fotók nem csak akkor foglalják a mindenki számára rendelkezésre álló 15 GB-os tárhelyet, ha eredeti minőségben töltik fel őket, hanem minden esetben.

googlephotos

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég az eddig a dátumig feltöltött "Magas minőségű", valójában tömörített fotók feltöltét nem számítja bele a kvótába, illetve júniustól már "Tárhelytakarékos" elnevezéssel illeti ezt a minőségi beállítást, mely szemben az eredeti minőségben felöltött fotókkal, a készülék képességeitől függően jelentősen kevesebb tárterületet emészt fel. 

A Google mostantól új módszerekkel is igyekszik segíteni abban, hogy a június 1-től lényegesen értékesebbé váló tárterületet ne foglalják felesleges tartalmak, így a Photos alkalmazás egy új eszköze segít megtalálni és törölni az elmosódott, rossz minőségű fotókat és videókat, valamint a képernyőfotókat, melyekre vélhetően nincsen szüksége senkinek hosszabb távon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról