Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 19. 14:14

Tápcserére buzdíthat az Intel

Nem csak új processzort és alaplapot hozhat a novemberre datált Alder Lake-S platform.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Iparági értesülések szerint az Intel azon dolgozik, hogy friss platformjánál az alaplapgyártók minél szélesebb körben alkalmazzák majd a 2019-ben általa bemutatott ATX12VO tápszabványt. A hosszú évek óta uralkodó ATX12V-vel inkompatibilis fejlesztés jelentősen leegyszerűsíti tápegységeket, amelyeknek ezzel kizárólag 12 voltos feszültségek kell biztosítaniuk. A belső és külső komponenseknek szükséges egyéb (5V, 3,3V) feszültségek előállításáról az alaplapok gondoskodnak majd, amelyek felépítése emiatt valamelyest bonyolódik. Az ATX12VO-nak hála tovább javulhat a tápegységek hatékonysága, a felhasználó oldaláról azonban extra kiadást jelenthet az átállás.

atx12vo

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

3

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.