:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 19. 14:14

Tápcserére buzdíthat az Intel

Nem csak új processzort és alaplapot hozhat a novemberre datált Alder Lake-S platform.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Iparági értesülések szerint az Intel azon dolgozik, hogy friss platformjánál az alaplapgyártók minél szélesebb körben alkalmazzák majd a 2019-ben általa bemutatott ATX12VO tápszabványt. A hosszú évek óta uralkodó ATX12V-vel inkompatibilis fejlesztés jelentősen leegyszerűsíti tápegységeket, amelyeknek ezzel kizárólag 12 voltos feszültségek kell biztosítaniuk. A belső és külső komponenseknek szükséges egyéb (5V, 3,3V) feszültségek előállításáról az alaplapok gondoskodnak majd, amelyek felépítése emiatt valamelyest bonyolódik. Az ATX12VO-nak hála tovább javulhat a tápegységek hatékonysága, a felhasználó oldaláról azonban extra kiadást jelenthet az átállás.

atx12vo

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.