Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 19. 14:14

Tápcserére buzdíthat az Intel

Nem csak új processzort és alaplapot hozhat a novemberre datált Alder Lake-S platform.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Iparági értesülések szerint az Intel azon dolgozik, hogy friss platformjánál az alaplapgyártók minél szélesebb körben alkalmazzák majd a 2019-ben általa bemutatott ATX12VO tápszabványt. A hosszú évek óta uralkodó ATX12V-vel inkompatibilis fejlesztés jelentősen leegyszerűsíti tápegységeket, amelyeknek ezzel kizárólag 12 voltos feszültségek kell biztosítaniuk. A belső és külső komponenseknek szükséges egyéb (5V, 3,3V) feszültségek előállításáról az alaplapok gondoskodnak majd, amelyek felépítése emiatt valamelyest bonyolódik. Az ATX12VO-nak hála tovább javulhat a tápegységek hatékonysága, a felhasználó oldaláról azonban extra kiadást jelenthet az átállás.

atx12vo

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:15

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.