Szerző: Koi Tamás

2021. május 17. 14:42

Megtartotta előfizetőit a Digi Mobil

Komolyabb veszteség nélkül megúszta a negyedik mobilszolgáltató, a Digi Mobil a tesztszolgáltatás tavaly év végi lezárását - a cég ugyan minden tesztelőfizetést felmondott december 31-ével, de a többség újraszerződött a szolgáltatóval.

A vártnál jóval kisebb árat fizetett a Digi Mobil a 2019. májusában elindított, havidíjmentes mobil tesztszolgáltatás lezárásáért, derül ki a szolgáltató anyacégének frissen közzétett üzleti jelentéséből. A cégcsoport március 31-ével 165 ezer mobilos ügyfelet jelentett Magyarországon, ami alig kevesebb, mint a tavalyi év 173 ezres zárószáma.

digimobil_kirakat

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A hazai mobilpiac negyedik szereplője, a Digi Távközlési Kft. tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megújítja mobilelőfizetés-portfólióját, ezzel párhuzamosan december 31-ével lezárja az akkor már több mint egy éve tartó tesztidőszakot. Az új díjcsomagok a korábbi, tesztelőfizetésekhez képest több pontban is különböztek, mind közül talán a leglényegesebb az volt, hogy míg a teszt díjcsomagok havi díja nulla forint volt, addig az új portfólió elemei bevezették a fix havi díjat (díjcsomagtól függően 500-1500 forintot).

Mivel az új díjcsomagok jelentősen eltérő konstrukciókat tartalmaztak, ezért a szolgáltatónak a meglévő szerződéseket a tesztidőszak lezártáig kivétel nélkül fel kellett mondania amellett, hogy a meglévő ügyfeleket megpróbálta rávenni az újraszerződésre.

A jelek szerint ez végülis meglehetősen hatékonyan zajlott a szolgáltatónál, mely az előfizetői bázis organikus növekedése révén keletkező kompenzációval együtt összességében csak nyolcezer mobilelőfizetést bukott az idei első negyedévben.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:08

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.