:

Szerző: Koi Tamás

2021. május 17. 14:42

Megtartotta előfizetőit a Digi Mobil

Komolyabb veszteség nélkül megúszta a negyedik mobilszolgáltató, a Digi Mobil a tesztszolgáltatás tavaly év végi lezárását - a cég ugyan minden tesztelőfizetést felmondott december 31-ével, de a többség újraszerződött a szolgáltatóval.

A vártnál jóval kisebb árat fizetett a Digi Mobil a 2019. májusában elindított, havidíjmentes mobil tesztszolgáltatás lezárásáért, derül ki a szolgáltató anyacégének frissen közzétett üzleti jelentéséből. A cégcsoport március 31-ével 165 ezer mobilos ügyfelet jelentett Magyarországon, ami alig kevesebb, mint a tavalyi év 173 ezres zárószáma.

digimobil_kirakat

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A hazai mobilpiac negyedik szereplője, a Digi Távközlési Kft. tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megújítja mobilelőfizetés-portfólióját, ezzel párhuzamosan december 31-ével lezárja az akkor már több mint egy éve tartó tesztidőszakot. Az új díjcsomagok a korábbi, tesztelőfizetésekhez képest több pontban is különböztek, mind közül talán a leglényegesebb az volt, hogy míg a teszt díjcsomagok havi díja nulla forint volt, addig az új portfólió elemei bevezették a fix havi díjat (díjcsomagtól függően 500-1500 forintot).

Mivel az új díjcsomagok jelentősen eltérő konstrukciókat tartalmaztak, ezért a szolgáltatónak a meglévő szerződéseket a tesztidőszak lezártáig kivétel nélkül fel kellett mondania amellett, hogy a meglévő ügyfeleket megpróbálta rávenni az újraszerződésre.

A jelek szerint ez végülis meglehetősen hatékonyan zajlott a szolgáltatónál, mely az előfizetői bázis organikus növekedése révén keletkező kompenzációval együtt összességében csak nyolcezer mobilelőfizetést bukott az idei első negyedévben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.