Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 13. 15:21

Az RDNA 3-mal ugorhatja át az Nvidiát az AMD

A jövő évre datált RDNA 3-as Radeonok lehetséges fejlesztéseit taglalta egyik új videójában a Moore's Law is Dead YouTube csatorna.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A készítők információi alapján az AMD csőben lévő grafikus processzorai több szempontból is mérföldkövet jelenthetnek. Technológiai szempontból az RDNA 3-as fejlesztés igazi csemege lehet, a 2021-ben várható GPU-k (vagy legalább azok egy része) ugyanis először hozhatják el a az AMD processzorainál már jól ismert chipletes felépítés. Ez röviden annyit, tesz, hogy egyetlen központi (I/O) lapkához teljesítménytől függően egy vagy két Compute lapka kapcsolódhat, jelentősen csökkentve az alapvetően nagy területű GPU-k magas gyártás költségeit. Részben ennek, valamit a továbbfejlesztett grafikus architektúrának hála az RDNA 3 60-80 százalékos teljesítménybeli előrelépést hozhat az aktuális RDNA 2-höz képest, miközben a hatékonyság (teljesítmény/fogyasztás) 50 százalékkal javulhat. Mindez a várható csúcsmodell esetében ugyan szerényebb, de így sem kicsi, legalább 40 százalékos gyorsulást jelenthet majd.

15:03
 

RDNA 3 Early Performance Leak: AMD could take the crown from Nvidia in 2022

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.