Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 13. 15:21

Az RDNA 3-mal ugorhatja át az Nvidiát az AMD

A jövő évre datált RDNA 3-as Radeonok lehetséges fejlesztéseit taglalta egyik új videójában a Moore's Law is Dead YouTube csatorna.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A készítők információi alapján az AMD csőben lévő grafikus processzorai több szempontból is mérföldkövet jelenthetnek. Technológiai szempontból az RDNA 3-as fejlesztés igazi csemege lehet, a 2021-ben várható GPU-k (vagy legalább azok egy része) ugyanis először hozhatják el a az AMD processzorainál már jól ismert chipletes felépítés. Ez röviden annyit, tesz, hogy egyetlen központi (I/O) lapkához teljesítménytől függően egy vagy két Compute lapka kapcsolódhat, jelentősen csökkentve az alapvetően nagy területű GPU-k magas gyártás költségeit. Részben ennek, valamit a továbbfejlesztett grafikus architektúrának hála az RDNA 3 60-80 százalékos teljesítménybeli előrelépést hozhat az aktuális RDNA 2-höz képest, miközben a hatékonyság (teljesítmény/fogyasztás) 50 százalékkal javulhat. Mindez a várható csúcsmodell esetében ugyan szerényebb, de így sem kicsi, legalább 40 százalékos gyorsulást jelenthet majd.

15:03
 

RDNA 3 Early Performance Leak: AMD could take the crown from Nvidia in 2022

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.