Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 13. 15:21

Az RDNA 3-mal ugorhatja át az Nvidiát az AMD

A jövő évre datált RDNA 3-as Radeonok lehetséges fejlesztéseit taglalta egyik új videójában a Moore's Law is Dead YouTube csatorna.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A készítők információi alapján az AMD csőben lévő grafikus processzorai több szempontból is mérföldkövet jelenthetnek. Technológiai szempontból az RDNA 3-as fejlesztés igazi csemege lehet, a 2021-ben várható GPU-k (vagy legalább azok egy része) ugyanis először hozhatják el a az AMD processzorainál már jól ismert chipletes felépítés. Ez röviden annyit, tesz, hogy egyetlen központi (I/O) lapkához teljesítménytől függően egy vagy két Compute lapka kapcsolódhat, jelentősen csökkentve az alapvetően nagy területű GPU-k magas gyártás költségeit. Részben ennek, valamit a továbbfejlesztett grafikus architektúrának hála az RDNA 3 60-80 százalékos teljesítménybeli előrelépést hozhat az aktuális RDNA 2-höz képest, miközben a hatékonyság (teljesítmény/fogyasztás) 50 százalékkal javulhat. Mindez a várható csúcsmodell esetében ugyan szerényebb, de így sem kicsi, legalább 40 százalékos gyorsulást jelenthet majd.

15:03
 

RDNA 3 Early Performance Leak: AMD could take the crown from Nvidia in 2022

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:13

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.