Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 7. 15:06

Jobbról előzi a dedikált bányászchip a GPU-kat

A következő hónapokban tömeggyártásba kerülhet az első 5 nanométeres csíkszélességre tervezett ASIC.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A tajvani TSMC elvállalta a kínai Bitmain 5 nanométeres lapkájának termelését - közölte a DigiTimes. A gyártás a harmadik negyedévben kezdődhet, amely optimális esetben akár még idei piaci megjelenést is hozhat. Az alkalmazásspecifikus integrált áramkörrel akár több tucat felsőkategóriás GPU is kiváltható, lényegesen alacsonyabb disszipáció mellett. A Bitmain csőben lévő fejlesztésének egyik érdekessége, hogy jelen állás szerint nem várható 5 nanométeres csíkészélességre épülő GPU 2022 előtt. Amennyiben a bányászchip a tervezett időben és minőségeben megjelenik, az kedvező hatással lehet a hónapok óta katasztrofális állapotban lévő GPU-piacra.miner

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

3

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.