Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 7. 15:06

Jobbról előzi a dedikált bányászchip a GPU-kat

A következő hónapokban tömeggyártásba kerülhet az első 5 nanométeres csíkszélességre tervezett ASIC.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A tajvani TSMC elvállalta a kínai Bitmain 5 nanométeres lapkájának termelését - közölte a DigiTimes. A gyártás a harmadik negyedévben kezdődhet, amely optimális esetben akár még idei piaci megjelenést is hozhat. Az alkalmazásspecifikus integrált áramkörrel akár több tucat felsőkategóriás GPU is kiváltható, lényegesen alacsonyabb disszipáció mellett. A Bitmain csőben lévő fejlesztésének egyik érdekessége, hogy jelen állás szerint nem várható 5 nanométeres csíkészélességre épülő GPU 2022 előtt. Amennyiben a bányászchip a tervezett időben és minőségeben megjelenik, az kedvező hatással lehet a hónapok óta katasztrofális állapotban lévő GPU-piacra.miner

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:08

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.