Szerző: Koi Tamás

2021. május 7. 14:51

Alapértelmezetté teszi a kétlépcsős azonosítást a Google

A felhasználói adatok védelmének érdekében fontos lépésre szánta el magát a Google, mely rövidesen minden Google-fióknál aktiválja a kétlépcsős azonosítást.

Mivel korábban számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a felhasználók képtelenek megfelelő jelszavakkal védeni a legkülönfélébb digitális jelenléti formáikat, ezért a Google most elhatározta, legalább a Google-fiókok esetén igyekszik minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a usereket megvédje saját maguktól.

01:25
 

Help protect your account with 2-Step Verification

Még több videó

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A cég szerdán bejelentette, rövidesen minden, "megfelelően konfigurált" felhasználói fióknál automatikusan bekapcsolja a kétlépcsős, vagy kétfaktoros azonosítást, vagyis a Google-fiókba a jelszó begépelése után csak egy jóváhagyási folyamat - egy okostelefonos felületen megjelenő megerősítés - révén lehet majd belépni bármilyen eszközön.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:10

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.