Szerző: Koi Tamás

2021. május 7. 14:51

Alapértelmezetté teszi a kétlépcsős azonosítást a Google

A felhasználói adatok védelmének érdekében fontos lépésre szánta el magát a Google, mely rövidesen minden Google-fióknál aktiválja a kétlépcsős azonosítást.

Mivel korábban számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a felhasználók képtelenek megfelelő jelszavakkal védeni a legkülönfélébb digitális jelenléti formáikat, ezért a Google most elhatározta, legalább a Google-fiókok esetén igyekszik minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a usereket megvédje saját maguktól.

01:25
 

Help protect your account with 2-Step Verification

Még több videó

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég szerdán bejelentette, rövidesen minden, "megfelelően konfigurált" felhasználói fióknál automatikusan bekapcsolja a kétlépcsős, vagy kétfaktoros azonosítást, vagyis a Google-fiókba a jelszó begépelése után csak egy jóváhagyási folyamat - egy okostelefonos felületen megjelenő megerősítés - révén lehet majd belépni bármilyen eszközön.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.