Szerző: Koi Tamás

2021. április 21. 10:48

Nyugi, lesz eSIM a Telenornál!

Kissé szokatlan módon, idő előtt tájékoztatja ügyfeleit egy jövőben bevezetendő szolgáltatás képességeiről a Telenor Magyarország. A cég üzleti ügyfeleinek kiküldött tájékoztatójában hosszasan ecseteli a repertorában valamikor idén megjelenő eSIM előnyeit.

Tájékoztatót küldött több üzleti előfizetőjének a Telenor Magyarország arról, hogy rövidesen a cseh többségi tulajdonban lévő szolgáltatónál is elérhető lesz az eSIM technológia, melyet a Magyar Telekom idestova három éve bevezetett kínálatába, illetve a Vodafone is tervezi a rendszer indulását valamikor a következő hónapokban. 

telenor_esim

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Telenor a bevezetés konkrét időpontjával kapcsolatban továbbra sem árul el semmit, így a tájékoztatóból is csak annyi derül ki, hogy 2021-ben, azaz még idén megjelenhet a kínálatban a plasztik SIM-eket leváltó szolgáltatás, mely eredetileg a kényelmesebb és biztonságosabb mobilhasználatot egyaránt hivatott szolgálni, igaz, valódi előnyei éppen egy mobilneten kommunikáló gépek sokaságához használt üzleti flotta esetében terebélyesedhetnek ki, ahol például egy szolgáltatóváltáshoz nem kell többé több ezer eszközben fizikailag SIM-et cserélni.

A tájékoztató ettől függetlenül elsősorban az okostelefonokkal és viselhető eszközökkel kapcsolatos előnyökről, kompatibilitásról, illetve a konkrét használatról ír, így kiemeli például, hogy a kínálatban jelenleg szereplő készülékek közül az Apple legújabb iPhone-jai és a Samsung Galaxy Z Fold 2 támogatja az eSIM technológiát.

A tájékoztatás szokatlan időzítését indokolhatja, hogy az ügyfelek - azon belül is elsősorban az üzleti előfizetők - részéről ma már egyre komolyabb igény formálódik az eSIM iránt, vélhetően elsősorban azon vállalkozások irányából, melyek eleve eSIM-et használnak, és egy esetleges szolgáltatóváltás miatt kényelmetlenséget okozna számukra, ha több tucat, netán több száz készülékbe kellene fizikai SIM-et helyezni.

Emellett az eSIM szolgáltatás nyújtása ma már plusz pontot érhet különféle kormányzati közbeszerzéseken is, ahogy az tapasztalható volt a tavalyi, kormányzati flottára kiírt közbeszerzési eljárás során is, mely végül a Magyar Telekom győzelmével zárult.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.