Szerző: Koi Tamás

2021. április 20. 13:17

Indul a Microsoft offenzívája a játékstreaming-piacon

Április 20-án indul a Microsoft keresztplatformos játékstreaming-szolgáltatásának éles tesztje, ezzel a redmondi cég megkezdi az egész pályás letámadást a jórészt a Google Stadia által uralt piacon.

Keddtől windowsos PC-ken, illetve Apple okostelefonokon és tableteken is elérhetővé válik a Microsoft online játékstreaming szolgáltatása, az Xbox Cloud Gaming. Az egyelőre korlátozott béta üzemmódban működő rendszerben a játékosok - a Google Stadiahoz, vagy az Nvidia Geforce Now-hoz hasonlóan böngészőben indíthatják el kedvenc játékukat - feltéve, ha a streaming üzemmódot a Microsoft támogatja.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A kezdeti lista valamivel több mint száz Xbox Game Pass címből áll, a támogatott böngészők köre pedig kezdetben a Microsoft Edge-re, a Google Chrome-ra és az Apple Safarira terjed majd ki. A tesztbe meghívásos alapon lehet bekerülni, ugyanakkor kizárólag csak az Xbox Game Pass Ultimate előfizetőknek küld egyelőre meghívót a Microsoft.

A bétateszt mindazon országokra - így köztük Magyarországra is - kiterjed, ahol az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás egyébként elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.