Szerző: Koi Tamás

2021. április 20. 13:17

Indul a Microsoft offenzívája a játékstreaming-piacon

Április 20-án indul a Microsoft keresztplatformos játékstreaming-szolgáltatásának éles tesztje, ezzel a redmondi cég megkezdi az egész pályás letámadást a jórészt a Google Stadia által uralt piacon.

Keddtől windowsos PC-ken, illetve Apple okostelefonokon és tableteken is elérhetővé válik a Microsoft online játékstreaming szolgáltatása, az Xbox Cloud Gaming. Az egyelőre korlátozott béta üzemmódban működő rendszerben a játékosok - a Google Stadiahoz, vagy az Nvidia Geforce Now-hoz hasonlóan böngészőben indíthatják el kedvenc játékukat - feltéve, ha a streaming üzemmódot a Microsoft támogatja.

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk

Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

Biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum témákkal folytatjuk Május 18-19-én lesz HWSW free! meetup-sorozat következő állomása.

A kezdeti lista valamivel több mint száz Xbox Game Pass címből áll, a támogatott böngészők köre pedig kezdetben a Microsoft Edge-re, a Google Chrome-ra és az Apple Safarira terjed majd ki. A tesztbe meghívásos alapon lehet bekerülni, ugyanakkor kizárólag csak az Xbox Game Pass Ultimate előfizetőknek küld egyelőre meghívót a Microsoft.

A bétateszt mindazon országokra - így köztük Magyarországra is - kiterjed, ahol az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás egyébként elérhető.

a címlapról