Szerző: Koi Tamás

2021. április 12. 12:08

23 millió dollárért védték tavaly Mark Zuckerberget

2020-ban rekord összeget, 23 millió dollárt költött el a Facebook Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató és családja védelmére. A biztonsági büdzsé emelését a pandémia miatti szigorúbb biztonsági protokoll és a tavalyi amerikai elnökválasztással kapcsolatos potenciális "incidensek" indokolták.

Tavaly rekord összeget, mintegy 23 millió dollárt költött el a Zuckerberg család, illetve azon belül is értelemszerűen elsősorban a cég elnök-vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek a védelmére a Facebook - derül ki a társaság Amerikai Tőzsdefelügyelet részére eljuttatott beszámolójából. Ez a büdzsé nagyobb, mint amennyit a cég 2019-ben és 2018-ban összesen költött erre a célra (igaz, ebben már a biztonsági személyzet 10 millió dolláros éves költségvetése is benne van), amivel már korábban is az iparágban, sőt az egész amerikai privát szektorban a legjobban védett személyek közé tartozott Zuckerberg.

zuckerberg_security

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A felügyelet részére küldött indoklás szerint elsősorban a koronavírus világjárvány miatt szigorodó, az utazásokat érintő biztonsági protokollok, illetve az amerikai elnökválasztás során a Facebook és annak közvetlen vezetése ellen irányuló, megnövekedett számú inzultusok volt szükség a biztonsági büdzsé emelésére. A dokumentum szerint ez annak ismeretében különösen méltányolható, hogy Zuckerberg éves fizetése továbbra is 1 dollár, a Facebook első embere emellett semmiféle bónuszt vagy egyéb juttatást nem kap a cégtől.

 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.