Szerző: Koi Tamás

2021. április 12. 12:08

23 millió dollárért védték tavaly Mark Zuckerberget

2020-ban rekord összeget, 23 millió dollárt költött el a Facebook Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató és családja védelmére. A biztonsági büdzsé emelését a pandémia miatti szigorúbb biztonsági protokoll és a tavalyi amerikai elnökválasztással kapcsolatos potenciális "incidensek" indokolták.

Tavaly rekord összeget, mintegy 23 millió dollárt költött el a Zuckerberg család, illetve azon belül is értelemszerűen elsősorban a cég elnök-vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek a védelmére a Facebook - derül ki a társaság Amerikai Tőzsdefelügyelet részére eljuttatott beszámolójából. Ez a büdzsé nagyobb, mint amennyit a cég 2019-ben és 2018-ban összesen költött erre a célra (igaz, ebben már a biztonsági személyzet 10 millió dolláros éves költségvetése is benne van), amivel már korábban is az iparágban, sőt az egész amerikai privát szektorban a legjobban védett személyek közé tartozott Zuckerberg.

zuckerberg_security

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A felügyelet részére küldött indoklás szerint elsősorban a koronavírus világjárvány miatt szigorodó, az utazásokat érintő biztonsági protokollok, illetve az amerikai elnökválasztás során a Facebook és annak közvetlen vezetése ellen irányuló, megnövekedett számú inzultusok volt szükség a biztonsági büdzsé emelésére. A dokumentum szerint ez annak ismeretében különösen méltányolható, hogy Zuckerberg éves fizetése továbbra is 1 dollár, a Facebook első embere emellett semmiféle bónuszt vagy egyéb juttatást nem kap a cégtől.

 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról