Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 7. 14:30

A Microsoft is víz alá nyomná a szervereket

A Microsoft folyadékhűtéssel próbálja optimalizálni adatközpontjainak működését.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A különféle víz- és folyadékhűtések jó ideje már a kiszolgálók világában sem számítanak kuriózumnak, amelyet mi sem támaszt alá jobban, mint, hogy az Intel legújabb Xeonjai között egy kifejezetten vízhűtésre optimalizált variáns is helyet kapott. Mindeközben a chipgyártó egyik legnagyobb vásárlópartnernek számító Microsoft egy olyan, két fázissal rendelkező, zárt rendszerű folyadékhűtésen dolgozik, mely további utat nyithatna a disszipáció, ezzel együtt pedig a számítási teljesítmény növelésének. A redmondi cég most a 3M egyik olyan folyadékát teszteli, aminek forráspontja mindössze 50 Celsius, így viszonylag gyorsan képes a hőenergia elvezetésére. A rendszer egy másik potenciális, ugyancsak komoly előnye lehet, hogy kisebb helyet foglal, így segítségével a szerverek sűrűbben helyezhetőek el.

ms_liq

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról