:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 7. 14:30

A Microsoft is víz alá nyomná a szervereket

A Microsoft folyadékhűtéssel próbálja optimalizálni adatközpontjainak működését.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A különféle víz- és folyadékhűtések jó ideje már a kiszolgálók világában sem számítanak kuriózumnak, amelyet mi sem támaszt alá jobban, mint, hogy az Intel legújabb Xeonjai között egy kifejezetten vízhűtésre optimalizált variáns is helyet kapott. Mindeközben a chipgyártó egyik legnagyobb vásárlópartnernek számító Microsoft egy olyan, két fázissal rendelkező, zárt rendszerű folyadékhűtésen dolgozik, mely további utat nyithatna a disszipáció, ezzel együtt pedig a számítási teljesítmény növelésének. A redmondi cég most a 3M egyik olyan folyadékát teszteli, aminek forráspontja mindössze 50 Celsius, így viszonylag gyorsan képes a hőenergia elvezetésére. A rendszer egy másik potenciális, ugyancsak komoly előnye lehet, hogy kisebb helyet foglal, így segítségével a szerverek sűrűbben helyezhetőek el.

ms_liq

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.