Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 7. 14:30

A Microsoft is víz alá nyomná a szervereket

A Microsoft folyadékhűtéssel próbálja optimalizálni adatközpontjainak működését.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A különféle víz- és folyadékhűtések jó ideje már a kiszolgálók világában sem számítanak kuriózumnak, amelyet mi sem támaszt alá jobban, mint, hogy az Intel legújabb Xeonjai között egy kifejezetten vízhűtésre optimalizált variáns is helyet kapott. Mindeközben a chipgyártó egyik legnagyobb vásárlópartnernek számító Microsoft egy olyan, két fázissal rendelkező, zárt rendszerű folyadékhűtésen dolgozik, mely további utat nyithatna a disszipáció, ezzel együtt pedig a számítási teljesítmény növelésének. A redmondi cég most a 3M egyik olyan folyadékát teszteli, aminek forráspontja mindössze 50 Celsius, így viszonylag gyorsan képes a hőenergia elvezetésére. A rendszer egy másik potenciális, ugyancsak komoly előnye lehet, hogy kisebb helyet foglal, így segítségével a szerverek sűrűbben helyezhetőek el.

ms_liq

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 11:19

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.