Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 10. 13:11

"Kései prototípus" fázisban jár az Amazon háztartási robotja

A céghez közeli források szerint több mint 800 alkalmazott dolgozik a terméken.

Háztartási robot kifejlesztésén dolgozik az Amazon, a cég erőfeszítései ráadásul már előrehaladott állapotban vannak - mint a Business Insider a vállalathoz közeli forrásaira hivatkozva beszámolt róla, a projekt a "kései prototípus" szakaszban tart, azon ráadásul a cég több mint 800 alkalmazottja dolgozik.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A vállalat berkeiben Vesta kódnéven emlegetett eszköz pontos funkcionalitása egyelőre nem ismert, mindössze annyi, hogy nem meglepő módon az Alexa virtuális asszisztenssel a fedélzetén érkezik és önállóan tud majd mozogni a háztartásokban. A lap forrásai szerint az egyik elbírálás alatt álló prototípus nagyjából 30 centiméter széles, azon jó eséllyel több kamera, mikrofon és egy kijelző is helyet kap - ahogy a neve elhallgatását kérő nyilatkozó fogalmaz, lényegében egy "Fire tablet, kerekeken". A dizájn persze még sokat változhat, és egyelőre az is erősen kérdéses, mennyire nyitottak az otthoni felhasználók egy hasonló robotra, főleg annak várhatóan borsos árcédulája mellett.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról