Szerző: Koi Tamás

2021. február 26. 13:26

Már amazóniai őserdőt is lehet venni a Facebookon

Védettnek számító, az amazonas-menti területen elhelyezkedő földterületek is felkerültek értékesítésre a világ legnagyobb közösségi oldalának piacterére, a Facebook Marketplace-re.

A védettnek számító amazonas-menti esőerdő illegálisan leválasztott és birtokolt földterületeinek egyre nagyobb hányada kerül fel a világ legnagyobb közösségi oldalának piacterére, a Facebook Marketplace-re - derül ki a BBC riportjából. Az angol közszolgálati csatorna szerint az interneten értékesített földek jelentős része nemzeti parkok, illetve őslakosok számára fenntartott rezervátumok részét képezi.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az amazóniai területeken tapasztalható erdőírtás soha nem látott csúcson áll napjainkban, mely mögött elsősorban a helyi szarvasmarha-tenyészet növekvő földterület-igénye áll - a kiirtott erdők ugyanis a helyi törvényi szabályozás értelmében elvesztik védettségüket, így könnyebben értékesíthetők akár a fentihez hasonló módszerekkel is.

A BBC megkeresésére a Facebook közölte, nem tervez átfogó intézkedéseket a brazil földértékesítési ügyletek megakadályozására, azt ugyanakkor minden, a piacteret használó eladótól és vevőtől elvárja, hogy a helyi törvényeket betartsák. A cég közölte, kész a brazil hatóságokkal együttműködni minden, a visszaélések megakadályozását célzó akcióban, a dél-amerikai ország vezetése ugyanakkor egyelőre nem jelentett be határozott fellépést az ügyben.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.