:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 10. 14:08

Egyszerű halandók is előregisztrálhatnak a SpaceX műholdas netjére

Elon Musk cége, a SpaceX rövidesen emberek millióinak internetszolgáltatójává válhat, amennyiben az ehhez szükséges flotta a rendelkezésre áll, illetve a megfelelő hatósági bejegyzéseket is megkapja. A Starlink fejlődésének egy újabb fázisába ért, mostantól bárki számára megnyílik az előregisztrációs lehetőség a szolgáltatásra.

A SpaceX Starlink projektje iránt komolyan érdeklődők mostantól az egyszerű e-mailes regisztráció mellett határozottabban kifejezhetik igényüket a műholdas internetszolgáltatásra, melynek bétatéesztje tavaly év vége óta kezdődött az Egyesült Államokban, Kanadában, és Nagy-Britanniában. Mostantól aki megadja személyes adatait, az 99 dollár befizetésével előregisztrálhat a szolgáltatásra, amit a SpaceX szerint várhatóan valamikor 2021-ben vagy 2022-ben követhet a szolgáltatás tényleges létesítése.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az önfeledt műholdas netezéshez azért később ki kell majd fizetni a 499 dolláros, tányérantennát, Wi-Fi routert és egyéb szerelési anyagokat tartalmazó Starlink Kit-et, bár erre csak akkor kell sor kerüljön, ha a vételi pont a több ezer tervezett műhold transzponderének körzetébe kerül. 

A SpaceX az apró betűs részben kifejti, hogy a foglaló, illetve előregisztrációs díj nem garantálja, hogy a szolgáltatás ténylegesen létre is jön, de ilyen esetben sincs ok az aggodalomra, hiszen a foglaló ekkor visszajár.

a címlapról