Szerző: Koi Tamás

2021. január 26. 14:15

Jöhet a Twitter-hírlevél

A jövőben hírlevélben összefoglalt tweet-gyűjteményt is küldhetnek majd követőiknek a jellemzően nagyobb követői bázissal rendelkező Twitter-felhasználók, fiókkezleők.

Új funkcióval igyekszik az aktív tartalomelőállítók kedvében járni a Twitter, mely bejelentette, hogy pontosan meg nem határozott összegért cserébe felvásárolta az egyik legismertebb amerikai hírlevélkezelő rendszert, a Revue-t. A két szolgáltatás összefonódásával a jövőben a fiókkezelők hírleveleket is tudnak majd küldeni az arra feliratkozott követők, rajongók számára.

A Twitter ez alkalommal megjelent blogposztjában a szolgáltató közli, a felvásárlás célja alapvetően az, hogy a fióktulajdonosok könnyebben el tudják juttatni tartalmaikat a követőknek, miközben az olvasók, vagyis a Twittert jellemzően passzívan használók számára az őket érdeklő új tartalmak és tartalomelőállítók felfedezését is meg kívánja könnyíteni a szolgáltató.

A felvásárlást követően a két szolgáltatás egyelőre párhuzamosan működik majd, a blogposzt szerint ugyanakkor a Revue rövidesen szervesen integrálódhat majd a Twitter felületébe, így például a "követés" gomb mellett idővel ott lehet majd egy hírlevélfeliratkozásra vonatkozó ikon is.

a címlapról