Szerző: Koi Tamás

2021. január 11. 14:45

(Megint) kivonulna Hollandiából a Deutsche Telekom

Ismételten felreppent a pletyka, hogy otthagyná a holland piacot a Deutsche Telekom, ezzel a T-Mobile Netherlands holding új kezekbe kerülhetne.

A hat évvel ezelőtti sikertelen próbálkozást követően újra eladná holland érdekeltségét a Deutsche Telekom - áll a helyi Financieele Dagblad riportjában. A lap szerint a német távközlési multi 4 és 5 milliárd euró közötti értékben adna túl a helyi leányvállalaton, a potenciális vevők pedig nem szakmai, hanem pénzügyi befektetői csoportok lehetnek.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

a címlapról