:

Szerző: Koi Tamás

2021. január 11. 14:45

(Megint) kivonulna Hollandiából a Deutsche Telekom

Ismételten felreppent a pletyka, hogy otthagyná a holland piacot a Deutsche Telekom, ezzel a T-Mobile Netherlands holding új kezekbe kerülhetne.

A hat évvel ezelőtti sikertelen próbálkozást követően újra eladná holland érdekeltségét a Deutsche Telekom - áll a helyi Financieele Dagblad riportjában. A lap szerint a német távközlési multi 4 és 5 milliárd euró közötti értékben adna túl a helyi leányvállalaton, a potenciális vevők pedig nem szakmai, hanem pénzügyi befektetői csoportok lehetnek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.