Szerző: Koi Tamás

2021. január 11. 14:45

(Megint) kivonulna Hollandiából a Deutsche Telekom

Ismételten felreppent a pletyka, hogy otthagyná a holland piacot a Deutsche Telekom, ezzel a T-Mobile Netherlands holding új kezekbe kerülhetne.

A hat évvel ezelőtti sikertelen próbálkozást követően újra eladná holland érdekeltségét a Deutsche Telekom - áll a helyi Financieele Dagblad riportjában. A lap szerint a német távközlési multi 4 és 5 milliárd euró közötti értékben adna túl a helyi leányvállalaton, a potenciális vevők pedig nem szakmai, hanem pénzügyi befektetői csoportok lehetnek.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

a címlapról