Szerző: Koi Tamás

2021. január 8. 12:02

A régió legnagyobb e-commerce cégének élére katapultált a leköszönő telenor-vezér

Most már biztos, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt hagyta ott a Telenor Magyarországot a decemberben leköszönő vezérigazgató, Jan Hanus.

Jan Hanus, minden vegán és telenor-alkalmazott egyik kedvenc vezérigazgatója nagyjából két és fél év után, tavaly december végén váratlanul elhagyta a Telenor Magyarországot, átadva a helyet annak a Peter Gaziknak, aki az O2 slovakia éléről, azaz szintén a cégcsoporton belülről érkezett a hazai mobiltávközlési céghez. Távozásának okait akkor sem a szolgáltató, sem maga Hanus nem részletezte, a vezető Facebook-profiljából ugyanakkor kiderül, hogy a szakember januártól a régió legnagyobb e-commerce vállalatának, a Mall Csoportnak az élére került.

A 40%-ban a PPF csoport tulajdonában lévő, mostani formájában 2016-ban létrejött Mall Csoport hét országban, így Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Lengyelországban és Romániában van jelen. A cégcsoport magyarországi részlege legutóbb tavaly szeptemberben került a hírekbe, miután a nyomozást követően elkészült az a mintegy 800 oldalas vádirat, mely a Mall.hu egyes beszálíltóit - a webáruház tudta nélküli - 5 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó csalással vádolta.

A Mall más kelet-európai piacokon lényegesen komolyabb jelenlétet képvisel, mint hazánkban, így Csehországban és Szlovákiában saját tévéadója is van a cégnek, Csehországban emellett pénzügyi szolgáltatással is jelen van.

a címlapról