:

Szerző: Koi Tamás

2021. január 8. 12:02

A régió legnagyobb e-commerce cégének élére katapultált a leköszönő telenor-vezér

Most már biztos, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt hagyta ott a Telenor Magyarországot a decemberben leköszönő vezérigazgató, Jan Hanus.

Jan Hanus, minden vegán és telenor-alkalmazott egyik kedvenc vezérigazgatója nagyjából két és fél év után, tavaly december végén váratlanul elhagyta a Telenor Magyarországot, átadva a helyet annak a Peter Gaziknak, aki az O2 slovakia éléről, azaz szintén a cégcsoporton belülről érkezett a hazai mobiltávközlési céghez. Távozásának okait akkor sem a szolgáltató, sem maga Hanus nem részletezte, a vezető Facebook-profiljából ugyanakkor kiderül, hogy a szakember januártól a régió legnagyobb e-commerce vállalatának, a Mall Csoportnak az élére került.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 40%-ban a PPF csoport tulajdonában lévő, mostani formájában 2016-ban létrejött Mall Csoport hét országban, így Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Lengyelországban és Romániában van jelen. A cégcsoport magyarországi részlege legutóbb tavaly szeptemberben került a hírekbe, miután a nyomozást követően elkészült az a mintegy 800 oldalas vádirat, mely a Mall.hu egyes beszálíltóit - a webáruház tudta nélküli - 5 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó csalással vádolta.

A Mall más kelet-európai piacokon lényegesen komolyabb jelenlétet képvisel, mint hazánkban, így Csehországban és Szlovákiában saját tévéadója is van a cégnek, Csehországban emellett pénzügyi szolgáltatással is jelen van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.