:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 29. 13:46

Az OLED és QLED után 2021-ben lehet ismerkedni a QNED-del

Jövőre ismét újra feltalálja magát a tévégyártó ipar, így a OLED és a QLED tévék után érkezhetnek az első QNED televíziók - legalábbis így hívja az LG azt a most bejelentett technológiát, mely megtöbbszörözi a LED-panelek háttérvilágítását ellátó LED-ek számát.

Bár az LG notóriusan OLED-párti, ami a koreai gyártó tévéit és monitorait illeti, a cég 2021-ben mégis a LED-es technológia továbbfejlesztése mellett tette le a voksát. Így az LG-nél is megjelennek a jövő évi prémium kínálatban a Mini LED háttérvilágítás-rendszerek, melyeket a gyártó csak QNED-nek nevez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az LG új felsőkategóriás 8K és 4K tévéiben megjelenő technológa lényegében megtöbbszörözi az LCD-panelek mögött lévő LED-háttérvilágításban résztvevő diódák számát, illetve ezzel párhuzamosan az egyedileg szabályozható fényintenzitású zónák számát is. Az LG-nek sikerült a panel mögé 30 ezer LED-et zsúfolni, melyek fényét 2500 zónában tudja szabályozni az elektronika.

És az eredmény? Minden eddiginél kontrasztosabb és homogénebb kép (legalábbis az LCD-panelekhez viszonyítva), legalábbis az LG a QNED tévékkel 1000000:1 kontrasztarányt ígér. A kínai TCL egyébként már bemutatta az első Mini LED-es paneljeit, ezek azonban "csak" 25 ezer LED-et tartalmaznak, ezer zónába rendezve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.