:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 18. 13:04

Egy sor funkciót kikapcsolnak jövő héten a Messengerben és az Instagramban

A Messenger és az Instagram üzenetküldő platformjainak néhány extra funkcióját kikapcsolja a Facebook december 21-ével az Európai Unióban élő felhasználók számára. A változásokról egyelőre kevés konkrétumot tudni, de a Facebook szerint nincs ok a pánikra, az intézkedés ugyanis többnyire ideigelenes.

Kikapcsol néhány funkciót a Messenger és az Instagram üzenetküldő platformjában a Facebook jövő hétfőtől. A cég által életbe léptetett változások az Európai Unióban élő felhasználókra vonatoznak majd, és bevezetésüket az ePrivacy irányelv hatályba lépése indokolja a Facebook szerint.

_116135124_messenger

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A cég már rövid tájékoztató üzenetet is küldött az érintett ügyfeleknek, az ugyanakkor, hogy pontosan milyen extra szolgáltatásokat kapcsolnak le az említett irányelv hatására, nem teljesen világos. A Facebook egyelőre arról igyekezett mindenkit biztosítani, hogy az alap csevegési, hangüzenet és videochat-funkciók megmaradnak, számos "interaktív funkciót" ugyanakkor lekapcsolnak - addig legalábbis biztosan, amíg ki nem derül, hogy ezek működését az ePrivacy irányelvben szereplő rendelkezések hogyan érintik.

Az ominózus funkciók komplett listáját ugyanakkor nem hozta nyilvánosságra a közösségi óriás, de az biztos, hogy jövő héttől egyelőre el kell búcsúzni a messengeres szavazásoktól és az instagramos selfie matricákról is le kell mondaniuk a felhasználóknak - hogy ezek a szolgáltatások, kiegészítő funkciók pontosan miként sértik az ePrivacy irányelvben foglaltakat, az egyelőre nem teljesen világos.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról