Szerző: Koi Tamás

2020. december 18. 13:04

Egy sor funkciót kikapcsolnak jövő héten a Messengerben és az Instagramban

A Messenger és az Instagram üzenetküldő platformjainak néhány extra funkcióját kikapcsolja a Facebook december 21-ével az Európai Unióban élő felhasználók számára. A változásokról egyelőre kevés konkrétumot tudni, de a Facebook szerint nincs ok a pánikra, az intézkedés ugyanis többnyire ideigelenes.

Kikapcsol néhány funkciót a Messenger és az Instagram üzenetküldő platformjában a Facebook jövő hétfőtől. A cég által életbe léptetett változások az Európai Unióban élő felhasználókra vonatoznak majd, és bevezetésüket az ePrivacy irányelv hatályba lépése indokolja a Facebook szerint.

_116135124_messenger

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A cég már rövid tájékoztató üzenetet is küldött az érintett ügyfeleknek, az ugyanakkor, hogy pontosan milyen extra szolgáltatásokat kapcsolnak le az említett irányelv hatására, nem teljesen világos. A Facebook egyelőre arról igyekezett mindenkit biztosítani, hogy az alap csevegési, hangüzenet és videochat-funkciók megmaradnak, számos "interaktív funkciót" ugyanakkor lekapcsolnak - addig legalábbis biztosan, amíg ki nem derül, hogy ezek működését az ePrivacy irányelvben szereplő rendelkezések hogyan érintik.

Az ominózus funkciók komplett listáját ugyanakkor nem hozta nyilvánosságra a közösségi óriás, de az biztos, hogy jövő héttől egyelőre el kell búcsúzni a messengeres szavazásoktól és az instagramos selfie matricákról is le kell mondaniuk a felhasználóknak - hogy ezek a szolgáltatások, kiegészítő funkciók pontosan miként sértik az ePrivacy irányelvben foglaltakat, az egyelőre nem teljesen világos.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról