Szerző: Koi Tamás

2020. december 16. 11:35

Kínaiból ismét amerikai kézbe kerül a világ legnagyobb IT-disztribútora

Megvásárolta a kínai HNA csoporttól a világ legnagyobb, informatikai megoldásokat szállító disztribútorát, az Ingram Micro-t az amerikai Platinum Equity.

Valamivel több mint négy évvel annak kínai kézbe kerülését követően ismét amerikai tőke állhat a világ legnagyobb IT-disztribútorának számító Ingram Micro mögött. A kínai HNA csoporthoz tartozó HNA Technology tulajdonában lévő disztribútorcégért 7,2 milliárd dollárt fizetett a Platinum Equity nevű pénzügyi befektető - jelentették be december elején a felek.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A 60 országban jelen lévő Ingram Micro több mint 35.000 alkalmazottjával és több mint 2.000 beszállítójával – köztük a világ legismertebb technológiai cégeivel – 250.000-nél is több ügyfelet és partnert szolgál ki. A disztribútor hatalmas globális infrastruktúrájával, valamint a felhőre, a mobilitásra, a technológiai életciklusra, az ellátási láncra és a technológiai megoldásokra összpontosítással teszi lehetővé az üzleti partnerek számára a hatékonyabb és sikeresebb működést az általuk kiszolgált piacokon - áll a felvásárlás kapcsán kiadott sajtóközleményben.

A cégcsoporthoz tartozó Ingram Micro Magyarország Kft. a hazai IT-disztribúciós piac forgalom alapján számított legnagyobb szereplője volt 2019-ben, miután a cég tavalyi árbevétele csaknem elérte a 63 milliárd forintot. A teljes cégcsoport árbevétele több mint 47 milliárd dollár volt a tavalyi évben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról