Szerző: Koi Tamás

2020. december 16. 11:35

Kínaiból ismét amerikai kézbe kerül a világ legnagyobb IT-disztribútora

Megvásárolta a kínai HNA csoporttól a világ legnagyobb, informatikai megoldásokat szállító disztribútorát, az Ingram Micro-t az amerikai Platinum Equity.

Valamivel több mint négy évvel annak kínai kézbe kerülését követően ismét amerikai tőke állhat a világ legnagyobb IT-disztribútorának számító Ingram Micro mögött. A kínai HNA csoporthoz tartozó HNA Technology tulajdonában lévő disztribútorcégért 7,2 milliárd dollárt fizetett a Platinum Equity nevű pénzügyi befektető - jelentették be december elején a felek.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A 60 országban jelen lévő Ingram Micro több mint 35.000 alkalmazottjával és több mint 2.000 beszállítójával – köztük a világ legismertebb technológiai cégeivel – 250.000-nél is több ügyfelet és partnert szolgál ki. A disztribútor hatalmas globális infrastruktúrájával, valamint a felhőre, a mobilitásra, a technológiai életciklusra, az ellátási láncra és a technológiai megoldásokra összpontosítással teszi lehetővé az üzleti partnerek számára a hatékonyabb és sikeresebb működést az általuk kiszolgált piacokon - áll a felvásárlás kapcsán kiadott sajtóközleményben.

A cégcsoporthoz tartozó Ingram Micro Magyarország Kft. a hazai IT-disztribúciós piac forgalom alapján számított legnagyobb szereplője volt 2019-ben, miután a cég tavalyi árbevétele csaknem elérte a 63 milliárd forintot. A teljes cégcsoport árbevétele több mint 47 milliárd dollár volt a tavalyi évben.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról