Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 11. 13:34

Többségi tulajdonrészt vásárol a Boston Dynamicsból a Hyundai

A robotfejlesztő vállaltból 880 millió dollárért mintegy 80 százalékos tulajdonrészt vesz a cég a SoftBanktól.

Ismét tulajdonost vált a négylábú és humanoid robotjairól is ismert Boston Dynamics, a vállalatban ezúttal a Hyundai vásárol 80 százalékos tulajdonrészt, a céget jelenleg birtokló SoftBanktól, mintegy 880 millió dolláros összegért. A bekebelezett robotfejlesztő kompetenciáival az autógyártó saját üzemeinek automatizációját terjeszti ki, illetve az önvezető járművek fejlesztésében is szán neki szerepet.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ahogy a Reuters is idézi, a Hyundai Motor Group elnöke, Euisun Chung korábban arról beszélt, tervei szerint a jövőben az autógyártás a cég tevékenységének csak mintegy felét teszi majd ki, további 20 százalékért a robotika, 30-ért pedig a városi légi közlekedés felel majd. A megállapodás értelmében egyébként Chung maga 20 százalékos részt szerez a Boston Dynamicsból, további 60 százalék pedig a Hyundai Motor, illetve Hyundai Mobis és Hyundai Glovis alvállalatok között oszlik majd meg.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról