Szerző: Koi Tamás

2020. december 9. 13:05

Valaki százmillió forint értékben videokártyákat lopott az MSI-től

A lopások az informatikai eszközöket gyártó vállalatoknál, illetve azok gyáregységeiben mondhatni mindennaposak, most azonban egy olyan volumenű ügyről számolt be az egyik piaci szereplő, melyhez hasonlót keveset látni az iparágban.

Helyi médiabeszámolók szerint koordinált, jelentős kárt okozó bűncselekmény keretén belül ismeretlen tettesek 2,2 millió kínai jüan, azaz napi árfolyamon átszámolva hozzávetőlegesen mintegy százmillió forint értékű videokártyát loptak el az MSI egyik kínai gyártóüzeméből.

msi_geforce_rtx_3090_ventus_1593648

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az ellopott több mint 40 kartonnyi GeForce RTX 3090 videokártya a gyártó egyik legdrágább terméke, melyet a tolvajok vélhetően a piaci árnál lényegesen drágábban tudnak majd értékesíteni a szürke- és feketepiacokon.

A 40 kartonban egyébként összesen 224 videokártya volt, ami viszonylag egyszerűvé tette a tolvajok munkáját, hiszen nem több kamionnyi áruval kellett észrevétlenül távozniuk a komplexum területéről. Az MSI az ellopott szállítmány kapcsán nyomra vezetőnek százezer jüan, azaz nagyjából 4,5 millió forintnyi jutalmat fizet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról