Szerző: Koi Tamás

2020. november 27. 14:29

Bannolja a Sony a PS5-üket pénzért bérbe adó felhasználókat

Örökre kitiltja a Sony azokat a PSN-felhasználókat, akik a frissen vásárolt PS5-üket üzletszerűen bérbe adják másoknak.

A konzolfelhasználók leleményessége határtalan, láthatóan nem csak akkor, ha bizonyos játékokban kisebb-nagyobb mértékben csalni kell az elvárt siker érdekében. A nemrég piacra került PS5 konzolgép "bérbeadására" egyre többen vállalkoznak pénzért, hiszen a bérlőknek a PlayStation Networkbe bejelentkezve így azonnal tucatnyi, zömében PS5-ön is játszható PS4-es ingyenjáték szakad az ölükbe. Az üzletszerű kölcsönzést azonban nem nézi jó szemmel a Sony.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Egyre több forrásból érkeznek legalábbis beszámolók arról, hogy a japán cég örökre kitiltja azokat a PS Plusra előfizető PSN-felhasználókat a rendszeréből, akik a fent leírt módszerrel próbálnak pénzt szerezni, míg "klienseik" azzal számolhatnak, hogy néhány hónapig felfüggeszti fiókjukat a gyártó. 

Hogy pontosan mi alapján mérlegel a Sony és bárkit is visszaenged-e a rendszerbe méltányossági alapon, az egyelőre nem világos. Feltételezhető ugyanakkor, hogy a cég autentikációs rendszere idővel figyelmeztetést küld az adminisztrátoroknak, ha ugyanarról a konzolról egymás után gyanúsan nagy számú PSN-felhasználó jelentkezik be.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.