Szerző: Koi Tamás

2020. november 27. 14:29

Bannolja a Sony a PS5-üket pénzért bérbe adó felhasználókat

Örökre kitiltja a Sony azokat a PSN-felhasználókat, akik a frissen vásárolt PS5-üket üzletszerűen bérbe adják másoknak.

A konzolfelhasználók leleményessége határtalan, láthatóan nem csak akkor, ha bizonyos játékokban kisebb-nagyobb mértékben csalni kell az elvárt siker érdekében. A nemrég piacra került PS5 konzolgép "bérbeadására" egyre többen vállalkoznak pénzért, hiszen a bérlőknek a PlayStation Networkbe bejelentkezve így azonnal tucatnyi, zömében PS5-ön is játszható PS4-es ingyenjáték szakad az ölükbe. Az üzletszerű kölcsönzést azonban nem nézi jó szemmel a Sony.

Egyre több forrásból érkeznek legalábbis beszámolók arról, hogy a japán cég örökre kitiltja azokat a PS Plusra előfizető PSN-felhasználókat a rendszeréből, akik a fent leírt módszerrel próbálnak pénzt szerezni, míg "klienseik" azzal számolhatnak, hogy néhány hónapig felfüggeszti fiókjukat a gyártó. 

Hogy pontosan mi alapján mérlegel a Sony és bárkit is visszaenged-e a rendszerbe méltányossági alapon, az egyelőre nem világos. Feltételezhető ugyanakkor, hogy a cég autentikációs rendszere idővel figyelmeztetést küld az adminisztrátoroknak, ha ugyanarról a konzolról egymás után gyanúsan nagy számú PSN-felhasználó jelentkezik be.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról