Szerző: Koi Tamás

2020. október 27. 13:46

Egymás mellett a nextgen konzolok

Ma megjelenhettek végre az első, egyelőre csak a konzolok külsejét és a csomagolások tartalmát bemutató fotók, írások, videók a Sony új generációs játékkonzoljáról, a PS5-ről. A Verge összehasonlításából mindjárt ki is derül, miért érdemelte ki a japánok új játékgépe a minden idők legnagyobb konzolja címet.

Azt eddig is lehetett sejteni, illetve egész pontosan tudni, hogy a Sony új generációs játékkonzolja, a PS5 meglehetősen batár eszköz lesz, a kissé megfoghatatlan, de legalábbis sokakat megosztó dizájnnal érkező új konzolgép impozáns méretei viszont most váltak csak igazán nyilvánvalóvá, hogy az embargó lejártát követően megjelenhettek róla az első kicsomagolós, illetve az egység és a tartozékok külsejét bemutató fotók, videók.

nextgen_xbox_ps

A The Verge nem volt rest, és egymás mellé helyezte a nextgen konzolgeneráció összes tagját, a már eleve nem kicsi, hasábforma Xbox Series X-et, a némileg kisebb, első blikkre egy hangszóróra emlékeztető Xbox Series S-t. 

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Sony esetében a PS5 39x26x10 cm-es méreteivel amúgy nem sokkal múlja felül az első, 2006-ban debütált PS3-at, mely szintén nem volt kis darab a maga 32,5x27,4x9,8 cm-ével. Egyvalamit viszont nem sikerült megdöntenie a PS5-nek: a minden idők legnehezebb konzolgépe címet továbbra is az eredeti PS3 tartja 5 kilogrammos tömegével, ami kerek 0,5 kilogrammal több a PS5 normál változatánál, illetve 1,1 kilogrammal nyom többet a mérlegen az optikai meghajtó nélküli kiadásnál.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.