Szerző: Koi Tamás

2020. október 1. 14:42

Globális rendszerleállás volt a Microsoftnál

Ma hajnalban újabb rendszerhiba okozott többórás kimaradást a Microsoft bizonyos vállalati szolgáltatásaiban.

Ma hajnalban órákig elérhetetlenné vált globálisan a Microsoft Outlook szolgáltatása, beleértve az Outlook PC-s, mobilos és webes iterációit, illetve az Outlook.com weboldalt. A rendszerhiba ezen a héten már a második, globális előfizetői kört érintő eset a redmondi szoftvercégnél.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Microsoft az eset kapcsán közölte, egy hibás konfigurációs paraméter okozta a szolgáltatások elérhetetlenné válását csütörtök hajnalban, miután a cég a frissítést visszavonta, a rendszer fokozatosan helyreállt. Hétfőn szintén akadozott az Outlook, az Office 365 és a Teams csoportmunka platform, ám sem annak, sem a mostani esetnek a részletes hátteréről nem számolt be a cég.

A szolgáltatások a Microsoft tájékoztatása szerint közép-európai idő szerint 12 óra 30 perckor álltak teljesen helyre.

 

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról