Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 7. 14:41

Nem bírta kivárni a Cybertruck-ot, gyártatott magának egyet

Valószínűleg kevés olyan elkötelezett rajongója van a Tesla jövőre érkező, meglehetősen futurisztikus dizájn-terepjárójának, a Cybertruck-nek annál a bosnyák férfinél, aki végül építtetett magának egy másolatot.

A Tesla új, Cybertruck nevű futurisztikus terepjárója várhatóan csak jövő év végén jelenik meg, ami néhány igazán lelkes rajongónak láthatóan felér egy örökkévalósággal. Mind közül a leglelkesebb az a bosnyák megrendelő, aki egy helyi céggel lényegében legyártatott egy Cybertruck-ot. Vagy legalábbis valami hozzá nagyon hasonlót.

ct_raptor

A Stark Solutions természetesen nem a nulláról kezdte a munkát, a bosnyák Tesla alvázát, felfüggesztését és motorját ugyanis egy Ford Raptor F-150 adja (aminek a megrendelő szintén nagy rajongója). Vagyis ezen a ponton máris élesen elválik egymástól az eredeti, és a rajongói vonal, a Tesla-féle Cybertruck ugyanis elektromos hajtású lesz, míg a Stark által épített mockup benzinmotorral rendelkezik.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

A Stark-féle Cybertruck - mely méreteit tekintve is különbözik az eredetitől - egyébként elég komoly riadalmat váltott ki, amikor végiggördült Mostar utcáin, így a beszámolók szerint többen úgy vélték, egy tankot látnak, mivel a Cybertruck-ról még soha nem hallottak.

A másolat ugyanakkor valószínűleg nem jelenhet meg tartósan a közutakon, Boszniában ugyanis nem kaphat forgalmi engedélyt egy olyan, "veszélyes élekkel rendelkező" gépjármű, mint a Stark Solutions teherautója. 

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról