:

Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 28. 13:05

Vinnai Balázs lett az IVSZ új elnöke

Az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért éves közgyűlése Vinnai Balázst választotta meg elnökké, aki a pozíciót 10 éven át betöltő Laufer Tamást váltja a szervezet élén.

A 42 éves üzletember, Vinnai Balázs töltheti be az IVSZ elnöki pozícióját a következő három évben a szervezet tegnapi megtartott, éves közgyűlésen hozott határozat alapján. 

Az elnökség munkájában több mint egy évtizede részt vevő Vinnai Balázs IVSZ-es tervei között szerepel a kormányzattal való hatékonyabb együttműködés kialakítása az IKT szektor fejlesztésének területén, a KKV-k és startupok képviselete, a határon túli piacszerzési esélyeinek javítása, valamint a jelentősebb, összgazdasági érdekeket képviselő infrastrukturális fejlesztések és projektek felkarolása - áll a szervezet által kiadott sajtóközleményben.

vinnai

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az 1977-ben született Vinnai nyilvánosan elérhető életrajza szerint 2001-ben végzett a Miskolci Egyetem jogi karán. Már az egyetemi évek alatt megalapította barátaival közös első cégét, az Interactive Net Designt (IND), illetve 2014-ben társalapítója és befektetője lett a Codecool közép-kelet-európai programozóiskola-hálózatnak. Az IVSZ-ben 2007. óta az innovációs és szoftverfejlesztési alelnöki pozíciót töltötte be. Vinnai 2009-ben munkásságáért állami kitüntetésben is részesült.

A tegnapi közgyűlésen sor került továbbá a távközlési, valamint informatikai tagozatvezetők megválasztására: e két pozícióban Dr. Pete Gábornak (Vodafone Magyarország Zrt.) és Vityi Péternek (Kürt Akadémia Kft.) szavazott bizalmat a közgyűlés. A tagság általános elnökségi tagnak választotta meg Deliága Ákost (Talk-A-Bot), Fazekas Barbarát (METU), Mátrai Gábort (KGM-Invest Kft.), valamint Nieder Jenőt (PortfoLion Zrt.), amivel az IVSZ elnöksége új lendülettel folytatja a munkáját. Végül Vinnai Balázs javaslatára a Közgyűlés tiszteletbeli elnöki pozíciót szavazott meg Laufer Tamásnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.