:

Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 27. 14:10

Távozik a T-Systems vezére

Lényegében visszacsinálja a 2017-es vezércserét a T-Systems, legalábbis egyik oldalról, miután távozik szeptember 1-jétől a divízió éléről Kaszás Zoltán, akinek a helyét - igaz, csak átmenetileg - Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója veszi át.

Közös megegyezéssel távozik a T-Systems Magyarország Zrt. éléről Kaszás Zoltán vezérigazgató - jelentette be a Magyar Telekom Csoport. Kaszás Zoltán a vállalat Informatikai megoldások divíziójának vezetése után 2017 januárjától megbízott-, 2017 júniusától pedig kinevezett vezérigazgatóként irányította a hazai IT és rendszerintegrációs piac legnagyobb vállalatát.

Kaszás távozásával a T-Systems közvetlen irányítása - a cég sajtóközleménye szerint átmenetileg - visszakerül Rékasi Tiborhoz, aki 2017. januárjáig vezette a rendszerintegrátort, majd a Magyar Telekom lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettesi pozíciójából Christopher Mattheisen távozásával 2018-ban a vállalat vezérigazgatójává nevezték ki.

Rékasi Kaszás munkáját méltatva kiemelte, hogy a szakember

olyan fontos projektekkel támogatta Magyarország digitalizációját, mint az első hazai, mesterséges intelligencián alapuló digitális üzleti asszisztens, a Vanda kifejlesztése, az első 5G campus network kialakítása, az azonnali fizetés bevezetése több magyarországi pénzügyi szereplőnél, vagy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) megteremtése.

Bár a közlemény ezt nem említi, Kaszás irányítása alatt környékezte meg a T-Systems nagyvállalati üzletágát a kormányközeli 4iG Nyrt, ám az aláírt szándéknyilatkozat dacára a felvásárlás meghiúsult. Spekulációk szerint a felvásárlási szándékkal összefüggésben a Magyarországon egyszer már súlyos korrupciós botrányba keveredett Microsoft felbontotta (pontosabban nem hosszabbította meg) viszonteladói szerződését a T-Systems-szel - a redmondi cég magyarországi leányvállalatát akkor már a Telekomtól távozott korábbi vezérigazgató, Christopher Mattheisen irányította.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.