Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 25. 13:37

Nagy frissítést kapott az androidos Firefox

Számos kisebb-nagyobb, az asztali verziókban részben már korábban elérhetővé tett fejlesztéssel gazdagodik a Mozilla népszerű böngészőjének, a Firefoxnak az androidos portja.

Hosszú idő óta az egyik legnagyobb horderejű frissítést kapta a hétvégén a Mozilla népszerű böngészője, a Firefox a most megjelenő androidos verzióval. Az újdonságok közül néhány más platformokon, így elsősorban PC-n már korábban elérhetővé vált, ilyen egyebek mellett a manapság egyik legdivatosabb UI-centrikus funkciónak számító sötét téma (dark mode).

00:59
 

The Newly Redesigned Firefox for Android

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A felhasználói felületet érintő további változás, hogy mostantól a címsor elhelyezhető a kijelző alján is, aminek a nagyobb méretű kijelzővel rendelkező okostelefonok tulajdonosai fognak elsősorban örülni, emellett egy dedikált ikon révén könnyebben elérhetővé válik az inkognitó mód bekapcsolása is. Utóbbi üzemmódhoz kapcsolódó további újítás, hogy mostantól beállítható, hogy a böngésző alapesetben inkognitó módban nyisson meg minden új linket.

Az új verzióval emellett megjelennek a könyvjelzőket újragondoló, tematikus "Collections" fülek, melyek a Mozilla szerint elsősorban a rövidtávon használt könyvjelzőket válthatják ki, illetve használatukkal elkerülhetővé válik, hogy a felhasználónak egyszerre több tucat böngészőfület kelljen nyitva tartania. A biztonságos, illetve privát böngészést szintén segítő újdonságként átkerült az androidos portba az asztali verzióból már jól ismert "Továbbfejlesztett követés elleni védelem" is, melyekkel könnyűszerrel blokkolhatók különféle nyomkövetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról