Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 25. 13:37

Nagy frissítést kapott az androidos Firefox

Számos kisebb-nagyobb, az asztali verziókban részben már korábban elérhetővé tett fejlesztéssel gazdagodik a Mozilla népszerű böngészőjének, a Firefoxnak az androidos portja.

Hosszú idő óta az egyik legnagyobb horderejű frissítést kapta a hétvégén a Mozilla népszerű böngészője, a Firefox a most megjelenő androidos verzióval. Az újdonságok közül néhány más platformokon, így elsősorban PC-n már korábban elérhetővé vált, ilyen egyebek mellett a manapság egyik legdivatosabb UI-centrikus funkciónak számító sötét téma (dark mode).

00:59
 

The Newly Redesigned Firefox for Android

Még több videó

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A felhasználói felületet érintő további változás, hogy mostantól a címsor elhelyezhető a kijelző alján is, aminek a nagyobb méretű kijelzővel rendelkező okostelefonok tulajdonosai fognak elsősorban örülni, emellett egy dedikált ikon révén könnyebben elérhetővé válik az inkognitó mód bekapcsolása is. Utóbbi üzemmódhoz kapcsolódó további újítás, hogy mostantól beállítható, hogy a böngésző alapesetben inkognitó módban nyisson meg minden új linket.

Az új verzióval emellett megjelennek a könyvjelzőket újragondoló, tematikus "Collections" fülek, melyek a Mozilla szerint elsősorban a rövidtávon használt könyvjelzőket válthatják ki, illetve használatukkal elkerülhetővé válik, hogy a felhasználónak egyszerre több tucat böngészőfület kelljen nyitva tartania. A biztonságos, illetve privát böngészést szintén segítő újdonságként átkerült az androidos portba az asztali verzióból már jól ismert "Továbbfejlesztett követés elleni védelem" is, melyekkel könnyűszerrel blokkolhatók különféle nyomkövetők.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

0

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.