Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 19. 13:57

Könnyűszerrel tévére küldhetők a Google Meet alapú videokonferenciák

Többek közt Chromecast-támogatással bővítette saját online videokonferencia-platformját a Google, így a felhasználók mostantól kifejezetten nagy kijelzőn is nyomon követhetik a virtuális megbeszéléseket.

A koronavírus világjárvány a különféle videokonferencia-platformok használatának ugrásszerű növekedését eredményezte, alaposan felkavarva a korábban állóvízként létező szegmenst. Többek közt a pandémia idején tett szert óriási népszerűségre a Google Meet, mely a Hangoutsot felváltva mostanra az Alphabet egyik meghatározó csoportmunka-eszközévé vált. A platform egyik legújabb fejlesztéseként a Meet-alapú videohívások mostantól tévékre is közvetíthetők.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Természetesen ez is a Google saját technológiájával, platformjával válik lehetővé, így a Meet hívások nagyképernyős élvezetéhez Chromecastre vagy valamilyen cast-támogatással rendelkező egyéb eszközre van szükség. A Chromecast-használathoz a Chrome legújabb verziójából lehet tévére közvetíteni a csevegést akár a konferenciahívás felépítése előtt, akár hívás közben.

Fontos, hogy a rendszer csak a videók képét küldi át a tévékre, a hangot továbbra is a PC-k szólaltatják meg, valamint értelemszerűen a résztvevő fél mikrofonja és kamerája is marad az eredetileg használt eszközön.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról