Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 19. 13:57

Könnyűszerrel tévére küldhetők a Google Meet alapú videokonferenciák

Többek közt Chromecast-támogatással bővítette saját online videokonferencia-platformját a Google, így a felhasználók mostantól kifejezetten nagy kijelzőn is nyomon követhetik a virtuális megbeszéléseket.

A koronavírus világjárvány a különféle videokonferencia-platformok használatának ugrásszerű növekedését eredményezte, alaposan felkavarva a korábban állóvízként létező szegmenst. Többek közt a pandémia idején tett szert óriási népszerűségre a Google Meet, mely a Hangoutsot felváltva mostanra az Alphabet egyik meghatározó csoportmunka-eszközévé vált. A platform egyik legújabb fejlesztéseként a Meet-alapú videohívások mostantól tévékre is közvetíthetők.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Természetesen ez is a Google saját technológiájával, platformjával válik lehetővé, így a Meet hívások nagyképernyős élvezetéhez Chromecastre vagy valamilyen cast-támogatással rendelkező egyéb eszközre van szükség. A Chromecast-használathoz a Chrome legújabb verziójából lehet tévére közvetíteni a csevegést akár a konferenciahívás felépítése előtt, akár hívás közben.

Fontos, hogy a rendszer csak a videók képét küldi át a tévékre, a hangot továbbra is a PC-k szólaltatják meg, valamint értelemszerűen a résztvevő fél mikrofonja és kamerája is marad az eredetileg használt eszközön.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.