Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 18. 14:35

Mac-ekre is kiterjed az Apple független javítócég programja

Mac-ekre is kiterjesztette "Független javítócég" programját az Apple, ezzel elébe menve azoknak a fogyasztójogi kifogásoknak, melyek korábban számtalanszor felmerültek a cég garnacián túli termékjavítási gyakorlatával kapcsolatban.

Az iPhone okostelefonok mellett mostantól Mac számítógépeket is javíthatnak garancián túl azok a független szakszervizek, melyek korábban csatlakoztak az Apple "Független javítócég" programjához. A 32 európai országban - köztük Magyarországon - elérhető program révén elméletileg biztosítottá válhat, hogy az Apple eszközök vásárlói hosszútávon tudják használni tulajdonukat azáltal, hogy egy esetleges meghibásodás során gyári alkatrészt építenek a kütyübe az Apple által kiképzett szakemberek.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Az érintett programba ennek olyan cégek jelentkezhetnek, melyek kifejezetten jótálláson túli szervizelésre szakosodtak, alkatrész-forgalmazók és viszonteladók, valamint hivatalos Apple-viszonteladók nem (számukra az AASP program áll nyitva). További feltétel, hogy a vállalkozás nem használhat semmilyen, az Apple által védjegyoltalommal levédett kifejezést a cég nevében vagy a weboldala részeként, kivéve akkor, ha ez összhangban áll az Apple védjegyekre vonatkozó feltételeivel.

A javítócégnek továbbá meglévő vállalkozásnak kell lennie, valamint üzlethelyiséggel is kell rendelkeznie, illetve a javítási munkálatokat csak az Apple által minősített technikusok végezhetik. A technikusok vizsgáztatása online történik, a minősítéseket évente termékenként aktualizálni kell - áll az Apple weboldalán. A minősítővizsga ingyenes azon vállalkozások számára, melyek felvételt nyertek a Független javítócégek programba.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról