Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 17. 14:18

Megkezdte üzenetküldő platformjainak konszolidációját a Facebook

Korábbi ígéretéhez híven megkezdte különböző üzenetküldő, üzenetkezelő és közösségi platformjainak integrációját a Facebook. A változások első látható jeleként az Egyesült Államokban a hétvégén az instagramos chatet lecserélték a Messengerre.

A Facebook saját üzenetküldő platformja, a Messenger veszi át a céghez tartozó Instagram fotomegosztó-szolgáltatás chatkliensének szerepét a jövőben - a változást fokozatosan, több lépcsőben hajtja végre a közösségi oldal, elsőként az Egyesült Államokban élő felhasználókra vonatkozóan.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Az amerikai instagram-felhasználók a hétvégén szembesülhettek azzal a felugró üzenettel, mely egy új üzenetküldési lehetőségre hívta fel a figyelmet az applikáció használata során. A frissítésre bökve a korábbi felület lényegében átadta a helyét a Facebook Messengernek, mely a dizájnváltás mellett számos új funkcióval is gazdagítja az instagramos chatüzeneteket.

Bár a Facebook már tavaly leszögezte, hogy hosszú távon a saját tulajdonban lévő üzenetkezelő platformok, szolgáltatások (Messenger, WhatsApp, Instagram) integrációja a cél, elsőként keresztplatformos üzenetküldéssel, most először tett lépést a cég ebbe az irányba, jóllehet hiába szolgálja ki a Facebook Messenger az Instagramot, az Instagram appot használva - egyelőre - nem lehet üzeneteket küldeni olyan ismerősöknek, akik csak Facebook Messengeren találhatók meg.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról