:

Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 17. 14:18

Megkezdte üzenetküldő platformjainak konszolidációját a Facebook

Korábbi ígéretéhez híven megkezdte különböző üzenetküldő, üzenetkezelő és közösségi platformjainak integrációját a Facebook. A változások első látható jeleként az Egyesült Államokban a hétvégén az instagramos chatet lecserélték a Messengerre.

A Facebook saját üzenetküldő platformja, a Messenger veszi át a céghez tartozó Instagram fotomegosztó-szolgáltatás chatkliensének szerepét a jövőben - a változást fokozatosan, több lépcsőben hajtja végre a közösségi oldal, elsőként az Egyesült Államokban élő felhasználókra vonatkozóan.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az amerikai instagram-felhasználók a hétvégén szembesülhettek azzal a felugró üzenettel, mely egy új üzenetküldési lehetőségre hívta fel a figyelmet az applikáció használata során. A frissítésre bökve a korábbi felület lényegében átadta a helyét a Facebook Messengernek, mely a dizájnváltás mellett számos új funkcióval is gazdagítja az instagramos chatüzeneteket.

Bár a Facebook már tavaly leszögezte, hogy hosszú távon a saját tulajdonban lévő üzenetkezelő platformok, szolgáltatások (Messenger, WhatsApp, Instagram) integrációja a cél, elsőként keresztplatformos üzenetküldéssel, most először tett lépést a cég ebbe az irányba, jóllehet hiába szolgálja ki a Facebook Messenger az Instagramot, az Instagram appot használva - egyelőre - nem lehet üzeneteket küldeni olyan ismerősöknek, akik csak Facebook Messengeren találhatók meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.