Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 4. 15:25

Tíz év alatt nullázná hulladéktermelését a Microsoft

A vállalat fogadalma szerint 2030-ra irodái és adatközpontjai egyáltalán nem generálnak majd szemetet.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Környezetbarátabb működést ígér a Microsoft: a vállalat 2025-re felfüggeszti az egyszer használható műanyagok használatát termékeinek csomagolásában, 2030-ra pedig ígérete szerint egyáltalán nem generál majd szemetet. Ehhez a cég "Circular Center" névre keresztelt hulladékfeldolgozó állomásokat hoz létre telephelyein, amelyekkel helyben tervezi újrahasznosítani vagy újrafelhasználni a keletkezett hulladék mintegy 90 százalékát - beleértve az adatközpontokban használt, leselejtezett szervereket is. A redmondi óriásnak van hova fejlődni, tavaly ugyanis legnagyobb irodái mintegy 3189 tonnával gyarapították a hulladéklerakók tartalmát.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról