:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 3. 14:10

POS terminált csinálhat az iPhone-okból az Apple legutóbbi felvásárlása

A cupertinói óriás az NFC-s kártyaelfogadáson dolgozó Mobeewave-et kebelezte be.

Mobil POS terminálokká alakíthatja az iPhone-okat az Apple által a nemrég felvásárolt Mobeewave technológiája. Az akvizícióról a Bloomberg számolt be, a cupertinói óriás szokás szerint nem árult el részleteket az üzletről. A montréali székhelyű cégért az Apple a lap forrásai szerint mintegy 100 millió dollárt fizetett ki, és vállalat teljes, néhány tucat fős csapatát is megtartotta.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Mobeewave technológiájával az okostelefonok NFC olvasóján keresztül zavarhatók le az érintésmentes fizetések, történjenek azok arra alkalmas bankkártyával vagy akár okostelefonnal. A megoldás nem igényel további hardvert a fizetések kezeléséhez. Ha a technológiát az Apple idővel beépíti telefonjaiba, azzal az olyan fintech vállalatokkal szállhat szembe, mint a Square, amely okostelefonokhoz csatlakoztatható fizetési hardvereket, kártyaolvasókat kínál (a hozzájuk tartozó szoftverrel együtt) a tranzakciók lebonyolításához. Az Apple kezében egy tisztán a telefonok NFC hardverére építő megoldás komoly fegyvertény lehet a lokális fizetések szegmensében. A bekebelezett céggel egyébként korábban a Samsung is együttműködésre lépett - a koreai óriás maga is a Mobeewave egyik befektetője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 22:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.