Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 3. 14:10

POS terminált csinálhat az iPhone-okból az Apple legutóbbi felvásárlása

A cupertinói óriás az NFC-s kártyaelfogadáson dolgozó Mobeewave-et kebelezte be.

Mobil POS terminálokká alakíthatja az iPhone-okat az Apple által a nemrég felvásárolt Mobeewave technológiája. Az akvizícióról a Bloomberg számolt be, a cupertinói óriás szokás szerint nem árult el részleteket az üzletről. A montréali székhelyű cégért az Apple a lap forrásai szerint mintegy 100 millió dollárt fizetett ki, és vállalat teljes, néhány tucat fős csapatát is megtartotta.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Mobeewave technológiájával az okostelefonok NFC olvasóján keresztül zavarhatók le az érintésmentes fizetések, történjenek azok arra alkalmas bankkártyával vagy akár okostelefonnal. A megoldás nem igényel további hardvert a fizetések kezeléséhez. Ha a technológiát az Apple idővel beépíti telefonjaiba, azzal az olyan fintech vállalatokkal szállhat szembe, mint a Square, amely okostelefonokhoz csatlakoztatható fizetési hardvereket, kártyaolvasókat kínál (a hozzájuk tartozó szoftverrel együtt) a tranzakciók lebonyolításához. Az Apple kezében egy tisztán a telefonok NFC hardverére építő megoldás komoly fegyvertény lehet a lokális fizetések szegmensében. A bekebelezett céggel egyébként korábban a Samsung is együttműködésre lépett - a koreai óriás maga is a Mobeewave egyik befektetője.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.