Szerző: Koi Tamás

2020. július 31. 14:25

Így lett kis híján eldobható videokamerája a Google-nek

Tizenöt évvel ezelőtt csaknem felvásárolt egy eldobható kamerákat gyártó céget a Google, ám végül a cég mással tört be az otthoni videózás területére.

Jóval az első értékelhető képességű videókat rögzítő okostelefonok előtt kis híján felvásárolt egy kompakt, kézi videokamerákat gyártó céget a Google, derül ki a cégtől kikerült egykori belső levelezésből, melyet a nagy amerikai tech cégek vezetőinek részvételével a hét közepén zajlott kongresszusi meghallgatás során hoztak nyilvánosságra. Ha az üzlet összejön, a Flip Video lett volna az első Google-márkájú hardver, jóval a Pixel okostelefonok, Nest és Chromecast-eszközök előtt.

purevideo

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Flip Video kamerák érdekessége, hogy a Pure Video nevű közvetlen előd valójában egy eldobható kamera volt, melynek ha megtelt a memóriája, el kellett vinni egy szaküzletbe a kütyüt, ahol a memóriában rögzített videókat DVD-re írták. a Pure Video fejlesztői 2006. elején több neves technológiai céget is megkerestek, hogy az elkészült videók tárolására a DVD-írás helyett vagy mellett online partnereket találjanak. Ezek egyike volt a Google, a Google-től akkor még független YouTube és a Yahoo is.

A Google végül nem látott fantáziát az üzletben, helyette 2006. októberében felvásárolta a YouTube-ot, és milyen igaza lett a cégnek: A YouTube azóta is az Alphabet egyik vezérhajója, míg a Flipet felvásárolta a Cisco, mely 2011-ben az okostelefon-bumm hatására kénytelen volt az üzletágat végleg szanálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról