Szerző: Koi Tamás

2020. június 5. 14:27

Fontos mérföldkőnél a streaming tartalomfogyasztás

Az év végére egy átlagos amerikai médiafogyasztó naponta hatvan percnél több streming videotartalmat fogyaszthat majd, ezzel az OTT-szolgáltatások újabb ütést vihetnek be a lineáris tartalomfogyasztásnak.

Idén év végére újabb mérföldkőhöz érhet a videostreaming-fogyasztás mértéke: Egy friss felmérés szerint az OTT-szolgáltatásokon keresztül tartalmat fogyasztó amerikai nézők átlagosan naponta valamivel több mint egy órát töltenek majd el a képernyők előtt.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Business Insider által összeállított statisztika-prognózis szerint ennek ráadásul nem is feltétlenül a koronavírus járvány lehet az oka, a streaming képernyőidő ugyanis 23%-ot nőhet idén tavalyhoz képest, ami nem tükröz hatalmas elmozdulást a 2019-es 15%-os növekedéshez képest. A március végén végzett felmérés kérdéseire válaszolók körében ezzel együtt 9% azoknak az aránya, akik kifejezetten az új koronavírus járvány hatására (annak is elsősorban gazdasági hatásai miatt) lemondták a hagyományos kábeltévé-előfizetésüket, helyette valamelyik OTT-szolgáltatót választották.

A növekedésben sokkal inkább közrejátszhat, hogy idén több, jelentős méretű katalógussal és több exkluzív címmel is csábító új szereplő lépett piacra - legfőképpen az Egyesült Államokban. Ilyen egyebek mellett a Disney+ vagy éppen az HBO Max.

Európában, különösen régiónkban alighanem még éveket kell várni ahhoz, hogy az OTT-szolgáltatások népszerűsége elérje ezt a szintet, részben a nyelvi és jogi széttagozódások, részben a szolgáltatások árában tapasztalt különbségeknek köszönhetően.

 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.