Szerző: Koi Tamás

2020. június 5. 14:27

Fontos mérföldkőnél a streaming tartalomfogyasztás

Az év végére egy átlagos amerikai médiafogyasztó naponta hatvan percnél több streming videotartalmat fogyaszthat majd, ezzel az OTT-szolgáltatások újabb ütést vihetnek be a lineáris tartalomfogyasztásnak.

Idén év végére újabb mérföldkőhöz érhet a videostreaming-fogyasztás mértéke: Egy friss felmérés szerint az OTT-szolgáltatásokon keresztül tartalmat fogyasztó amerikai nézők átlagosan naponta valamivel több mint egy órát töltenek majd el a képernyők előtt.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A Business Insider által összeállított statisztika-prognózis szerint ennek ráadásul nem is feltétlenül a koronavírus járvány lehet az oka, a streaming képernyőidő ugyanis 23%-ot nőhet idén tavalyhoz képest, ami nem tükröz hatalmas elmozdulást a 2019-es 15%-os növekedéshez képest. A március végén végzett felmérés kérdéseire válaszolók körében ezzel együtt 9% azoknak az aránya, akik kifejezetten az új koronavírus járvány hatására (annak is elsősorban gazdasági hatásai miatt) lemondták a hagyományos kábeltévé-előfizetésüket, helyette valamelyik OTT-szolgáltatót választották.

A növekedésben sokkal inkább közrejátszhat, hogy idén több, jelentős méretű katalógussal és több exkluzív címmel is csábító új szereplő lépett piacra - legfőképpen az Egyesült Államokban. Ilyen egyebek mellett a Disney+ vagy éppen az HBO Max.

Európában, különösen régiónkban alighanem még éveket kell várni ahhoz, hogy az OTT-szolgáltatások népszerűsége elérje ezt a szintet, részben a nyelvi és jogi széttagozódások, részben a szolgáltatások árában tapasztalt különbségeknek köszönhetően.

 

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról