Szerző: Koi Tamás

2020. június 3. 09:27

Törölték a Play Store-ból azt az appot, ami kínai appokat törölt

Előfordul, hogy két ország vitája egészen szokatlan terepen fejti ki hatását: Most éppen a kínai-indiai határvita vezetett odáig, hogy a határőrök helyett a Google Play Store adminisztrátorainak kellett közbeavatkozniuk.

Kína és India közt a jószomszédi viszony az utóbbi időben meglehetősen sokat romlott, köszönhetően az állandó határvitáknak. India most egészen szokatlan módját választotta a tiltakozásnak, így egyre több helyi híresség és politikus szólít fel a kínai áruk bojkottjára - és a kínai áruk körébe láthatóan a mobilappok is beletartoznak.

remove-china-apps

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Play Store indiai toplistáján legalábbis pár nap alatt óriási népszerűségre tett szert az az app, melynek egyetlen funkciója, hogy megkeresse a készüléken futó, kínai fejlesztésű alkalmazásokat, majd törölje azokat. A nemes egyszerűséggel csak "Remove China Apps" nevű szoftver dolga végeztével gratulál is a felhasználónak egy

FANTASZTIKUS VAGY, NEM TALÁLTUNK KÍNAI APPOT A MOBILODON!

felirattal.

Az app egyetlen szépséghibája, hogy sérti a Play Store felhasználási feltételeit, így hiába töltötték le eddig több mint ötmillióan, a Google közbelépett és eltávolította az alkalmazás-piactérről a programot.

A döntést egyébként ennél részletesebben nem indokolta a Google, és az appot fejlesztő OneTouch AppLabs sem kívánt nyilatkozni a sajtónak, azt ugyanakkor megerősítette weboldalán, hogy a Remove China Apps nem a fejlesztő jószántából tűnt el a Play Store-ból.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. augusztus 2. 14:49

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!