Szerző: Koi Tamás

2020. május 28. 10:50

Saját bankkártyával és pénzügyi szolgáltatással újít a Samsung

Saját márkás pénzügyi szolgáltatást integrál portfóliójába a Samsung, mely a SoFi-val összefogva rövidesen útnak indítja a Samsung Money-t.

Saját pénzügyi szolgáltatás emel be portfóliójába rövidesen a Samsung, mely az ex-Twitter vezér által létrehozott SoFi fintech-startuppal és a MasterCarddal közösen hozza létre a Samsung Money-t. A Samsung okostelefonok saját fizetési platformjához, a Samsung Pay-hez kötődő szolgáltatásnak éppúgy része egy virtuális, illetve egy fizikai kártya, mint az Apple tavaly leleplezett hasonló szolgáltatása, az Apple Card esetében.

Akárcsak az Apple Card esetében, úgy itt is különféle hűségakciókkal és egyéb kedvezményekkel igyekszik a Samsung élénkíteni a saját platformon keresztüli pénzköltést, melyet a Samsung Money applikáción keresztül a legapróbb részletekig nyomon lehet követni, hasonlóan más fintech-szolgáltatásokhoz készült okostelefonos felületekhez.

samsung_money_card

Ott leszel?

Janklovics Péter stand-upol a SYSADMINDAY-en!

Ott leszel? Janklovics Péter stand-upol a SYSADMINDAY-en!

További hasonlóság a Samsung Money kártya és az Apple Card között, hogy az Apple megoldásához hasonlóan a Samsung kártyáján sem lesz kártyaszám, illetve CVV kód, ezzel a várakozások szerint elkerülve a fizikai kártya megszerzésével járó visszaéléseket. 

A Samsung már korábban is próbálkozott virtuális bankkártya-kibocsátásával, így tavaly ősszel megjelent a Samsung Pay Cash feltölthető virtuális bankkártya, a Money azonban ennél jóval komplexebb pénzügyi szolgáltatást ígér, mellyel akár a meglévő bankszámlát is kiválthatja majd a felhasználó.

Hogy pontosan mikortól, az egyelőre kérdéses, a Samsung Money ugyanis várhatóan csak a nyár során debütálhat, és akkor is csak az Egyesült Államokban.

a címlapról

last minute bug

29

Döcögősen rajtol a Firefox 78

2020. július 3. 10:05

A Mozillának az utolsó utáni pillanatban kiszúrt bugok miatt kellett félbeszakítania a frissítés kiadását.