Szerző: Koi Tamás

2020. május 19. 14:23

Még szorosabbra húzza a nadrágszíjat az Uber

A továbbiakban a főbb tevékenységekre kíván koncentrálni az Uber, mely az új koronavírus-világjárvány egyik legnagyobb károsultja, ahogy az alaptevékenységet jelentő személyi fuvarozás drámaian visszaesett.

További költségcsökkentő intézkedéseket jelentett be hétfőn az Uber, mely az új koronavírus járvány hatására ismét távol került attól, hogy működése végre nyereségessé váljon. A cég hétfőn bejelentette, hogy munkavállalóinak összesen 26%-át érintő létszámleépítést végez a következő időszakban, illetve minden olyan projekttől megvonja a támogatást, mely nem az alaptevékenységekhez, azaz a személy- és ételszállításhoz kapcsolódik.

ubereats

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A helyzet láthatóan annál is súlyosabb, mint azt a cég a hónap elején kommunikálta - akkor a cégvezetés 3700 munkavállaló elbocsátásával számolt, a hét elején viszont már 6700-ra emelkedett a leépítési körben érintettek száma. A leépítés összességében mintegy 210 és 260 millió dollár közé tehető személyi kiadást jelent majd a cégnek egy összegben, a továbbiakban azonban éves szinten nagyjából egymilliárd dollárt spórolhat majd a cég a HR-költségeken.

Az Uber árbevételének jelentős hányadát adó személyszállítási főtevékenység áprilisban drámai mértékű zuhanást produkált, az ebből a területből származó bevétel mintegy 80%-kal esett vissza. Bár a javulás jelei már most mutatkoznak, az Uber totális mélyrepülését az étel-házhozszálítási üzletág mentette meg, a járvány idején ugyanis a hasonló szolgáltatok iránti igény jelentős mértékben megnőtt. 

A megszorító csomag részeként továbbá az Uber összesen 45 irodáját zárja be vagy vonja össze.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.