Szerző: Koi Tamás

2020. május 19. 14:23

Még szorosabbra húzza a nadrágszíjat az Uber

A továbbiakban a főbb tevékenységekre kíván koncentrálni az Uber, mely az új koronavírus-világjárvány egyik legnagyobb károsultja, ahogy az alaptevékenységet jelentő személyi fuvarozás drámaian visszaesett.

További költségcsökkentő intézkedéseket jelentett be hétfőn az Uber, mely az új koronavírus járvány hatására ismét távol került attól, hogy működése végre nyereségessé váljon. A cég hétfőn bejelentette, hogy munkavállalóinak összesen 26%-át érintő létszámleépítést végez a következő időszakban, illetve minden olyan projekttől megvonja a támogatást, mely nem az alaptevékenységekhez, azaz a személy- és ételszállításhoz kapcsolódik.

ubereats

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A helyzet láthatóan annál is súlyosabb, mint azt a cég a hónap elején kommunikálta - akkor a cégvezetés 3700 munkavállaló elbocsátásával számolt, a hét elején viszont már 6700-ra emelkedett a leépítési körben érintettek száma. A leépítés összességében mintegy 210 és 260 millió dollár közé tehető személyi kiadást jelent majd a cégnek egy összegben, a továbbiakban azonban éves szinten nagyjából egymilliárd dollárt spórolhat majd a cég a HR-költségeken.

Az Uber árbevételének jelentős hányadát adó személyszállítási főtevékenység áprilisban drámai mértékű zuhanást produkált, az ebből a területből származó bevétel mintegy 80%-kal esett vissza. Bár a javulás jelei már most mutatkoznak, az Uber totális mélyrepülését az étel-házhozszálítási üzletág mentette meg, a járvány idején ugyanis a hasonló szolgáltatok iránti igény jelentős mértékben megnőtt. 

A megszorító csomag részeként továbbá az Uber összesen 45 irodáját zárja be vagy vonja össze.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.