Szerző: Koi Tamás

2020. május 19. 12:00

Először kapcsolódhattak be esküdtek videokonferencián egy tárgyalásba

Texas állam alighanem történelmet csinál a héten az első olyan bírósági tárgyalással, melyen az esküdtek is részt vehetnek - az ügyvédekkel és a bíróval együtt virtuálisan.

Ha otthoni munkáról van szó, az amerikai igazságszolgáltatásnál nincs pardon, a bírósági tárgyalásokat is illik megtartani, ami az Egyesült Államokban bírósági jogrendje miatt különösen nehezen kivitelezhető, hiszen a bíró, az alperes, a felperes és jogi képviselőik mellett jelen kell lennie a tárgyaláson a 12 véletlenszerűen választott amerikai állampolgárból álló esküdtszéknek is.

Az új koronavírus világjárvány idején ez érthető okokból ellenjavallt az esküdtek és a tárgyaláson részt vevő felek egészségének érdekében, Texas állam ugyanakkor frappáns megoldással áthidalva a problémát megtartotta az első olyan bírósági meghallgatást, melyen az esküdtek is részt vehettek - a bíróval és az ügyvédekkel együtt virtuálisan.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az ügy igazi pikantériája, hogy a feleket az a Zoom videokonferencia-platform kapcsolta össze, melynek biztonságáról finoman szólva nem zengenek ódákat egyes, a zoombonbing jelenséget és egyéb biztonsági incidenseket korábban már megtapasztaló cégek, netán kormányzati intézmények.

Kérdés, hogy a bíróságok munkáját nehezítő járványhelyzetre mennyire jelentenek majd megoldást a hasonló online meghallgatások és tanácskozások, mindenesetre ha a távolságtartási szabályok miatt a tárgyalásokat továbbra sem tartják meg, az igazságszolgáltatásnak napról-napra nagyobb lemaradást kell majd behozniuk: tavaly Texasban hetente átlagosan 186 bírósági tárgyalást tartottak

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.