Szerző: Koi Tamás

2020. május 5. 11:35

Van egy alternatív valóság, ahol az 5G mindenkit zombivá tesz

Miközben a mobilszolgáltatók kétségbeesetten próbálják menteni a menthetőt az 5G-t övező PR-katasztrófa során, a szórakoztatóipar készségesen megmutatja, milyen lenne, ha tényleg zombivá tenne mindenkit a mobil.

Az 5G-s mobiltechnológia és a koronavírus terjedését összefüggésbe hozó összeesküvés-elméletek miatt a legtöbb mobilszolgáltató mostanra meglehetősen sajátos PR-kihívással kell szembe nézzen, hiszen jó sok pénzt öltek azokba a technológiai fejlesztésekbe, amelyeknek a jelek szerint komoly tömegek meggyőződése szerint a koronavírust köszönhetjük. Az elmélet már a filmipart" is megihlette, elkészült legalábbis az első ZS-kategóriás horror, aminek konkrétan az a címe, hogy 5G ZOMBIK.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A két angol rendező, Dustin Ferguson és John R. Walker által jegyzett mozi sztorija röviden nagyjából annyi, hogy miután az emberiség nagy részét kiirtotta egy halálos kór, a világ kormányai összefogtak, hogy az 5G segítségével mossák ki a meglévő túlélők agyát, zombit kreálva belőlük. Hivatalos trailer lent, a mozi egyébként május 1-jén jelent meg DVD-n (!).

00:49
 

5G ZOMBIES Official Trailer (2020) Zombie Movie HD

Még több videó

A koncepció amúgy nem teljesen eredeti, ahogy az a zombifilmeknél mondhatni már szokásosnak tekinthető. Stephen King 2006-ban megjelent apokaliptikus regénye, a Cell (magyarul Mobil) azt vizionálja, hogy egy titokzatos, mobiltelefonokon keresztül terjedő jel mindenkiből vérengző fenevadat csinál, akit csak elér. A Cellből 2016-ban film is készült, többek közt Samuel L. Jackson és John Cusack főszereplésével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról