Szerző: Koi Tamás

2020. április 29. 11:37

Újracsomagolt mobilra rak Google szolgáltatásokat a Huawei

Rövidesen frissíti tavaly bemutatott középkategóriás okostelefonját a Huawei Technologies. A P Smart 2020-as kiadásának megjelenése alapvetően nem borzolná fel különösebben a kedélyeket, ám a pletykák szerint egy szempontból mindenképpen különleges lesz az idei változat.

Az amerikai embargó ellenére mégis jöhet idén olyan új Huawei mobil, mely teljes Google Play Services támogatást kap, azaz futni fog rajta az összes Google app és szolgáltatás, ami ugye az olyan zászlóshajókon nincs ott, mint a P40 vagy a Mate 30. Kiszivárgott információk szerint ez a típus a P Smart 2020-as kiadása lesz majd, ami a külsőt leszámítva szakasztott mása lesz a tavalyi modellnek. Nomen est omen.

psmart2020

A Winfuture által megszellőztetett pletykák szerint tehát valójában egy új köntösbe bújtatott 2019-es modellről van szó, így elsősorban ugyanaz a ma már kissé korosodó nyolcmagos HiSilicon Kirin 710F processzor dolgozik majd benne, mint a tavalyi modellben, igaz más memóriakiépítésben. Változik ugyanakkor valamelyest a kijelző mérete, a kamerák illetve az áramforrás azonban mind megegyeznek az elődmodellével.

Hogy a Huawei pontosan milyen logika alapján tudta kijátszani az embargót ezzel a modellel, az nem teljesen világos, illetve alighanem a Play Services licencelési feltételeiben keresendő, melyet a kínai cég jogászai gondosan átolvastak, mielőtt az új P Smart "fejlesztése" megkezdődött volna. 

a címlapról