Szerző: Koi Tamás

2020. április 21. 11:42

Padlóra küldte a Sharp összes online szolgáltatását a maszkbiznisz

Ahogy sok más technológiai cég, úgy a Sharp is megpróbálkozott azzal, hogy az adott körülmények, lehetőségek mellett a koronavírus világjárvány során a védekezésre használt eszközök gyártásába fogjon. A maszkok előállítása jól ment, az értékesítés már kevésbé.

Orvosi maszkok előállításába fogott nemrég televíziókat gyártó üzemeiben a japán Sharp, ezzel járulva hozzá a koronavírus elleni védekezéshez. A cég kifejezett célja volt, hogy az így elkészült maszkokat a lakosság részére eladásra kínálja saját webáruházában, ám a sikeres gyártási fázis után a tervbe nem várt hiba csúszott.

ma1050

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Az "MA-1050" típusú maszkok értékesítése Japánban a mai nappal kezdődött volna, ám helyi beszámolók szerint a pánikvásárlók rohamát nem bírták a Sharp webshopjának is otthont adó szerverek, így a webáruház pillanatok alatt összeomlott. 

Ha ez nem lenne elég, a felhasználó fiókokat kelező rendszer túlterheltsége magával rántott számos, otthoni háztartási, illetve szórakoztatóelektronikai berendezés működéséhez nélkülözhetetlen háttérszolgáltatást is. 

A maszkokat egyébként 50 darabos egységcsomagban árulja, pontosabban tervezte árulni a Sharp, a dobozért 2980 japán jent kérnek. A felhalmozók és nyerészkedők miatt egy vásárló háromnaponta egy doboz maszkot vásárolhat csupán.

a címlapról