Szerző: Koi Tamás

2020. április 17. 12:53

Új eszközzel kompenzálja a COVID-19 álhíreket a Facebook

A Facebook és más közösségi szolgáltatások, szolgáltatók igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a koronavírus világjárvány kapcsán felszínre törő elképesztő mennyiségű álhír vagy félretájékoztatás - melyek egyaránt lehetnek pánikkeltőek és életveszélyesek - a háttérbe szoruljon.

Új eszközt vet be a COVID-19 vírussal kapcsolatban megjelenő álhírek és félretájékoztatások elleni harcban a Facebook. A világ legnagyobb közösségi oldalán az utóbbi időszakban elképesztő mennyiségű, pánikkeltésre is alkalmas, esetenként pedig életveszélyes hír, információ vagy tanács jelenik meg a vírussal kapcsolatban, melyek ellen az oldal moderátorai eddig gyakorlatilag szélmalomharcot folytattak.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A Facebook így rövidesen korrekt információkat tartalmazó tájékoztató anyagokra mutató hivatkozásokat. értesítéseket helyez el minden olyan felhasználó feedjében, akik bármilyen módon reagáltak olyan, a vírussal kapcsolatos tartalmakra, melyeket a moderátorok eltávolítottak. 

A következő hetekben megjelenő értesítés a tervek szerint az Egészségügyi Világszervezet egy speciálisan az álhírek és félretájékoztatások eloszlatására létrehozott oldalára fogja irányítani a felhasználót, egyben arra kérve őket, hogy segítsék családtagjaikat és barátaikat abban, hogy az álhírek terjedésének gátat szabjanak.  

a címlapról