Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 17. 12:50

Százezer új alkalmazottat vesz fel az Amazon, hogy kiszolgálja a vásárlási lázat

A vállalat meglévő raktári, illetve árukezelő és -szállító dolgozóinak órabérét is megemeli.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

A COVID-19 járvány miatt világszerte számos helyen tartanak a munkanélküliség megugrásától, az Amazonnál ugyanakkor épp ellenkezőleg érezteti hatásait a pandémia: a vállalat bejelentette, raktárközpontjaiba és kiszállítói hálózatába mintegy 100 ezer részmunkaidős alkalmazott felvételét tervezi, hogy ki tudja szolgálni a járvány miatt felszökő vásárlási lázat. A cég továbbá globálisan 350 millió dollárt fordít meglévő dolgozóinak béremelésére, akik a megnövekedett egészségügyi kockázatok mellett is dolgoznak. Ennek eredményeként az Egyesült Államokban 2 dollárral, az Egyesült Királyságban és az EU-ban 2 fonttal és 2 euróval emelkednek majd az órabérek a raktárakban, illetve árukezelésben és -szállításban dolgozó alkalmazottaknál.

a címlapról