Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 17. 12:50

Százezer új alkalmazottat vesz fel az Amazon, hogy kiszolgálja a vásárlási lázat

A vállalat meglévő raktári, illetve árukezelő és -szállító dolgozóinak órabérét is megemeli.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A COVID-19 járvány miatt világszerte számos helyen tartanak a munkanélküliség megugrásától, az Amazonnál ugyanakkor épp ellenkezőleg érezteti hatásait a pandémia: a vállalat bejelentette, raktárközpontjaiba és kiszállítói hálózatába mintegy 100 ezer részmunkaidős alkalmazott felvételét tervezi, hogy ki tudja szolgálni a járvány miatt felszökő vásárlási lázat. A cég továbbá globálisan 350 millió dollárt fordít meglévő dolgozóinak béremelésére, akik a megnövekedett egészségügyi kockázatok mellett is dolgoznak. Ennek eredményeként az Egyesült Államokban 2 dollárral, az Egyesült Királyságban és az EU-ban 2 fonttal és 2 euróval emelkednek majd az órabérek a raktárakban, illetve árukezelésben és -szállításban dolgozó alkalmazottaknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról