Kiváló videós élményt nyújtanak a magyar mobilhálózatok

Ismét egy olyan statisztika, mely szerint a hazai mobilhálózatok elég jól teljesítenek - már ami a műszaki színvonalat, kapacitást illeti.

A héten ismét megjelent egy OpenSignal benchmark, a crowdsourcing alapokon működő (ez azt jelenti, hogy a mért eredményeket maguk a felhasználók szolgáltatják) rendszerben ezúttal ismét a mobilos "videózási élményt" vették górcső alá a cégnél. A mérési metodika ezúttal is nagyjából úgy állt össze, hogy az applikáció mérte a minőséget (bitrátát), a videók betöltési idejét és a szakaszos leállásokat (már ha volt), majd ezek alapján egy 0-100 -as skálán pontozza az eredményt. A magyar előfizetők számára jó hír, hogy a magyar mobilhálózatokon - az OpenSignal szerint legalábbis - egy élmény videózni.

opensignal_videoexperience_2019

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Hazánk az OpenSignal listáin rendszerint elég jól szerepel, ezúttal sincs ez másként, a 2019-es "Mobile video experience" rangsorban az ötödikek vagyunk, egyben egyike annak a csupán hat országnak, mely "kiváló" értékelést kapott (ez 75 és 100 közötti pontszámot takar). A régióból egyébként egyedül a szintén tradicionálisan eléggé jól teljesítő Csehország fért be a top5-be (másodikként), Szlovákia a nyolcadik helyen végzett. Norvégia az első, Irak az utolsó, az USA pedig a 68. a listán, míg az EU-s tagállamok közül ha jól számoltam a lista 37. helyén álló Románia a sereghajtó.

Valószínűleg a népességszámhoz arányított aktív felhasználószámban már nem lennénk azért annyira jók a top10-be, ahogy az egy felhasználó által elfogyasztott átlagos havi adatmennyiséget illetően sem, de hát ez (is) az ára annak, hogy aki használja, annak viszont bőven jut kapacitás, 5G ide, 5G oda.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 23:22

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.