Szerző: Koi Tamás

2019. november 29. 15:20

Kiváló videós élményt nyújtanak a magyar mobilhálózatok

Ismét egy olyan statisztika, mely szerint a hazai mobilhálózatok elég jól teljesítenek - már ami a műszaki színvonalat, kapacitást illeti.

A héten ismét megjelent egy OpenSignal benchmark, a crowdsourcing alapokon működő (ez azt jelenti, hogy a mért eredményeket maguk a felhasználók szolgáltatják) rendszerben ezúttal ismét a mobilos "videózási élményt" vették górcső alá a cégnél. A mérési metodika ezúttal is nagyjából úgy állt össze, hogy az applikáció mérte a minőséget (bitrátát), a videók betöltési idejét és a szakaszos leállásokat (már ha volt), majd ezek alapján egy 0-100 -as skálán pontozza az eredményt. A magyar előfizetők számára jó hír, hogy a magyar mobilhálózatokon - az OpenSignal szerint legalábbis - egy élmény videózni.

opensignal_videoexperience_2019

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Hazánk az OpenSignal listáin rendszerint elég jól szerepel, ezúttal sincs ez másként, a 2019-es "Mobile video experience" rangsorban az ötödikek vagyunk, egyben egyike annak a csupán hat országnak, mely "kiváló" értékelést kapott (ez 75 és 100 közötti pontszámot takar). A régióból egyébként egyedül a szintén tradicionálisan eléggé jól teljesítő Csehország fért be a top5-be (másodikként), Szlovákia a nyolcadik helyen végzett. Norvégia az első, Irak az utolsó, az USA pedig a 68. a listán, míg az EU-s tagállamok közül ha jól számoltam a lista 37. helyén álló Románia a sereghajtó.

Valószínűleg a népességszámhoz arányított aktív felhasználószámban már nem lennénk azért annyira jók a top10-be, ahogy az egy felhasználó által elfogyasztott átlagos havi adatmennyiséget illetően sem, de hát ez (is) az ára annak, hogy aki használja, annak viszont bőven jut kapacitás, 5G ide, 5G oda.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról